Ačkoli vedení mladoboleslavských fotbalistů přivedlo v létě řadu velkých posil v čele s Milanem Barošem, zatím nejvýraznějším oživením kádru se jeví odchovanec Jan Chramosta. Navrátilec z hostování v Plzni nastřílel během sedmi přípravných zápasů pět branek a věří, že si něco schoval i do soutěžních zápasů.

Čtyřiadvacetiletý útočník nastupuje za Mladou Boleslav už od roku 2009, ovšem v předminulé sezoně začal stagnovat, proto ho vedení poslalo hostovat do Plzně. Tam se přes dobrý úvod výrazněji neprosadil.

„V Plzni jsem se cítil dobře, ale přibrzdilo mě zranění, na což muselo vedení zareagovat a přivedlo další dva útočníky. Přišel Aidin Mahmutovič, který něco stál a musel dostat šanci. Byl tam Honza Holenda a my se Standou Teclem jsme na to doplatili a hráli jsme jen za juniorku a to není ono," řekl Chramosta v rozhovoru s novináři.

Proto se nyní vrátil domů a ukazuje se, že se znovu dostal do staré formy. Nejprve byl nejlepším hráčem na turnaji v Benátkách nad Jizerou, následně hattrickem sestřelil Ried a trefil se také v generálce s Paderbornem. Stal se tak nejlepším střelcem týmu v přípravě a vysloužil si i chválu od trenéra Karla Jarolíma. „Od toho jsem tu, abych dával góly. V přípravě se to dařilo, tak jsem se snad nevystřílel a dokážu na to navázat i v sezoně," řekl Chramosta.

Jeho góly by tým potřeboval už ve čtvrtek ve 2. předkole Evropské ligy proti Strömsgodsetu. „Už jsme dostali poznámky, víme o jejich silných stránkách. Jejich síla je ve středu hřiště, kde jim tři záložníci tvoří hru, hlavně defenzivní záložník je dobrý," ocenil Chramosta ghanského reprezentanta Mohammeda Abua, který prošel i Manchesterem City. „Když na ně ale zatlačíme naším presinkem, tak jsou schopni dělat chyby," dodal.

Sám ještě nedokáže odhadnout, kdo bude v utkání favoritem. „Norský fotbal moc nesleduji, nepotkal jsem ho ani na reprezentační úrovni. Ještě jsem je ani neviděl na videu, takže neumím moc určit roli favorita. Viděl bych to 50 na 50. Z nás možná dělá favorita, že jsme nasazení," dodal Chramosta.

Věří, že týmu se bude dařit i v lize, kde Mladá Boleslav obhajuje čtvrtou příčku. „Kádr je silný, přišlo hodně kvalitních hráčů, proto věřím, že potrápíme i týmy, co skončily v minulé sezoně nad námi," řekl Chramosta, i když sám dobře ví, že mistrovská Plzeň má stále výrazně kvalitnější kádr.

„S Plzní se pořád rovnat nemůžeme. Tam je dvacet hotových hráčů a všichni mohou hrát. V šířce kádru je Plzeň jinde. Tam když jim někdo vypadne, tak za něj mají stejně kvalitní náhradu," dodal.

V budoucnu by měl v útoku nastupovat společně s Milanem Barošem, který většinu přípravy trénoval individuálně. „Milan měl zdravotní problémy, ještě pořádně netrénuje, ale je to velmi kvalitní hráč, který nám v budoucnu hodně pomůže," věří Chramosta.

V úvodu sezony by se tak jeho parťákem v útoku měl stát jiný odchovanec klubu Stanislav Klobása, který naskakoval už v závěru minulé sezony a dařilo se mu i střelecky. „Sedí nám to spolu. Oba nejsme moc do soubojů, máme to rádi po zemi a kombinačně. Věřím, že to bude fungovat. Už v Plzni jsem ho zaregistroval, že dává góly. Je dobře, že se prosazuje další odchovanec, a snad mu to vydrží," dodal Chramosta.