Rtuť teploměru se pohybovala okolo minusové desítky, když fotbalisté Mladé Boleslavi vyběhli ke svému třetímu přípravnému zápasu. Tentokrát jim byl soupeřem sedmý celek slovenské nejvyšší soutěže z Trenčína, který je na tradičním soustředění v Nymburce. V Boleslavi se představí ještě jednou, když v sobotu dopoledne vyzve Slovan Liberec, jehož druhá jedenáctka následně odehraje zápas Tipsport ligy proti Jablonci.

Zpět k zápasu Trenčína proti Boleslavi. Slováci byli třetím soupeřem středočechů v zimní přípravě a nakonec se stali také jejím třetím skalpem. Domácí Boleslav vyhrála zápas 2:0, když se v prvním poločase trefil Miljan Vukadinovič, na jehož gól navázal po přestávce ještě Jan Chramosta. Ten mohl po spolupráci právě s Vukadinovičem přidat ještě třetí gól, ale jeho střela jenom těsně minula hostující branku.

Přesto mohl být boleslavský útočník po zápase spokojený: „Přípravu máme hodně kondičně zaměřenou, tréninkové dávky jsou velké, takže jsme rádi, že dokážeme k tomu zvládnout i zápasy, dneska navíc s nulou vzadu, což je také důležité.!

„Dneska byla umělka hodně zmrzlá, takže pro oba týmy bylo těžké se s tím vyrovnat a hlavní bylo se nezranit," pokračoval střelec druhé boleslavské branky v hodnocení.

Ani jemu příprava v mínusových teplotách moc nechutná. „Já jsem ráno viděl na teploměru mínus osmnáct, takže jsem si říkal, jestli se vůbec bude hrát," smál se Chramosta. A dodal: „Ale je zima a leden, takže to k tomu prostě patří.

Závěrem přišel čas i na hodnocení zimní přípravy a možnost srovnání nového kouče Svědíka, třeba s přípravou, kterou ordinoval hráčům bývalý kouč Karel Jarolím. „Je to klasický zimní dril, ale ještě možná o něco větší, než jsme byli zvyklý, protože tréninkové dávky jsou fakt velké. Volna máme minimálně. Ale trenér nám říká, že z toho budeme těžit celé jaro, takže mu věříme," dodal po zmrzlém zápase dobře naložený boleslavský útočník.

Boleslav – Trenčín 2:0 (1:0)Branky: 26. Vukadinovič, 66. Chramosta. Rozhodčí: Rejžek. Diváci: 75.
Boleslav I. poločas: Vejmola – Pauschek, Da Silva, Král, Keresteš – Jánoš, Matějovský – Vukadinovič, Kalabiška, Přikryl – Nečas. Boleslav II. poločas: Šeda – Křapka, Kúdela, Hůlka, Fleišman – Jánoš, Mareš – Vukadinovič (76. Nečas), Valenta, Fabián – Chramosta.
Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščik, Skovajsa (46. Maduka), Keston – Halgoš (46. Lawrence), Musa – Kvocera (46. Hilary), Ubbink, Beridze (76. Klooster) – Janga.