Když se oba celky potkaly na podzim, rovněž se o jejich zápase hodně mluvilo (plivnutí na rozhodčího, zranění pořadatele). Odveta mezi fotbalisty Zbuzan a Lhoty v krajském přeboru šokovala podruhé. Výsledkem. K sestupu odsouzení hosté z Kladenska si na tým prošpikovaný bývalými ligisty vyšlápli dokonce v jejich království. O senzaci je nepřipravil vlastní gól, ani vyloučení.

Dvaatřicetibodový rozdíl v tabulce? Lhota se ve Zbuzanech nestresovala ani tím, že prohrála poločas vlastním gólem a byla pod permanentní palbou.

Pšovka - Záryby
Pšovka vydřela dva body, Zárybům skončila bodová série po osmi kolech

Další míče už brankář Vošmík, podle očekávání nejzaměstnanější muž utkání, za záda nepustil. A když po obrátce z přímého kopu parádně srovnal Šalamoun a Popok po brejku otočil skóre, neodvrátila čtvrtou porážku Zbuzan v sezoně ani krátká přesilovka v závěru po vyloučení Kudely mladšího.

„Upřímně, mám radost. Když to člověk srovná s hráčskými podmínkami, tak je to skoro neuvěřitelné," hlásil trenér vítězů Zdeněk Kudela po utkání na hřišti klubu pošilhávajícím po čtvrtém postupu v řadě.

Jeho domácí protějšek Luboš Urban mluvil o výsledkové katastrofě. „Je to naše velká ostuda. Porážkou jsme zahodili to, co jsme předtím udělali," durdil se zkušený kouč, jehož tým připsal v předešlých jarních kolech jedenáct bodů z dvanácti možných.

Fotbal. Ilustrační snímek.
Rvačka na fotbale v Polepech. Rozpoutal ji závěrečný hvizd

Proti papírovému outsiderovi ale Šírl, Lička, Kincl a spol. nenavázali na domácí výhry nad prvním Brandýsem a vydřený import z Poříčan.

Naopak potvrdili, že se čas od času podobného výpadku ani oni nevyvarují. Přitom od trenéra slyšeli o podcenění soupeře ze dna tabulky opakovaně. Před přestávkou navíc „otevřeli" jeho obrannou ulitu vedoucím gólem. Nic platné…

Lhota se po devadesáti minutách přiřadila k šťastnější menšině, proti které to tam bývalým hvězdám nepadalo. „Jsme schopní odehrát lepší zápas, i tento výkon ale měl stačit," věděl Urban. Před očima měl drtivou převahu šancí, střel a standardních situací. Jenže kromě úspěchu, kterému před přestávkou po hlavičce Kincla pomohli do sítě sami hosté, zbytek končil na tyčích, případně u brankáře Vošmíka.

„Jeden gól je málo. Soupeř, který se dal pod novým vedením do kupy a bránil velmi organizovaně, dal dva ze dvou střel. Jednou to takhle zkrátka přijde. Musíme se z toho oklepat a soustředit se na další zápasy, ve kterých nás nečeká nic jednoduchého," dodal Urban.

ANI JOSEF KOZÁK, jehož start v utkání s Velvary byl předem nejistý, nedokázal odvrátit porážku. Na snímku si kryje míč před kapitánem hostí Jakubem Frohnou.
Neratovičtí prohloubili krizi. Velvarům nedali ani gól

Vedoucí Brandýs tak má před startem závěrečné třetiny soutěže zpátky desetibodový náskok. Naopak ke Zbuzanům se na druhé postupové příčce opět přiblížila na dostřel Vykáň. Oba největší soupeři Zbuzan o víkendu rozdali "šestku". Vykáň v sestavě na jaře poprvé s oběma bratry Jarolímy (Lukáš 2 góly) smetla Slaný. Kouč Leggeri neváhal označit výkon za nejlepší v sezoně. Zbytek jara může být ještě zajímavý…

JÍLOVIŠTĚ PROBUDIL SIEGL STARŠÍ

… a to i na opačném konci tabulky. V táboře předposledního Jíloviště skončil po sedmém prohraném utkání z posledních devíti model s mladým hrajícím koučem Kočím. Ten zůstal kapitánem. Na lavičce a v kabině tým nastartoval k veledůležité výhře 4:0 nad rovněž ohroženým Berounem Horst Siegl starší. Někdejší ligový kanonýr figuruje dosud na soupisce béčka, za áčko nastupuje jeho syn. „Jasně nám ukázal správný směr," pochvaluje si tento krok vedení klubu z Prahy-západ.

ČERNOBÍLÁ SE VRACÍ. Předseda Botafoga Karel Benda (vlevo) potvrdil, že od podzimu se klub přejmenuje na TJ EMĚ.
Znovuzrození fotbalu TJ EMĚ. Botafogo uvolní místo tradiční značce