7:2 v prvním kole proti Zásmukám, 8:1 v posledním proti Říčanům. Škoda že ne všechny výsledky fotbalistů Mnichova Hradiště v právě skončeném ročníku 1.A třídy byly takto impozantní. MSK skončil čtvrtý, od druhé příčky ho dělily dva body. Připsal si alespoň primát nejlepšího mužstva jara, jeho 33 bodů překonalo dokonce i zisk vítězného Jíloviště.

„Měli jsme hrát v sobotu, večer byla naplánovaná závěrečná rozlučka se sezónou. Svaz ale na poslední chvíli změnil termín zápasu na neděli, hrát po večírku opravdu nebylo jednoduché", zdůraznil trenér Mnichova Hradiště Pavel Kočí. Jeho svěřencům ale zřejmě model „nejdříve oslava, potom zápas" náramně svědčil. Utkání bylo přeloženo kvůli nařízení, že všechny celky hrající o postup nebo záchranu musejí nastoupit ve stejný čas, což se týkalo právě Říčan. Hradišti nešlo o nic, ale soupeře i tak převálcovalo.

„Od kolapsu s Bělou jsme hráli v pohodě, připsali jsme si pět výher a dvě remízy. Dva nepodařené zápasy doma jsou jedinou kaňkou na jinak skvělém jaru. Jsem navýsost spokojený, udělali jsme nejvíc bodů od postupu z I. B třídy před sedmi lety. Postup jsme si bohužel prohráli už před půl rokem", konstatoval Pavel Kočí.

Hradiště bude jistě patřit ke kandidátům postupu do krajského přeboru i v příští sezóně. Hovořit o ní ale zatím Kočí nechce. „Uvidíme, jak se to vyvine s kádrem. Někteří hráči přemýšlejí o přestupu, jiní chtějí zůstat. Teď jsou to ještě předčasné úvahy."

KAREL JEDLIČKA