Domácím skvěle vyšel vstup do zápasu – po čtvrt hodině totiž vedli už 2:0 po dvou brankách Mynáře, v samotném závěru poločasu přidal třetí gól Korec. Obzvlášť první Mynářův gól byl lahůdkový, když se domácí opora ve vápně trefila efektně patou. Po drtivém domácím nástupu se do hry dostali i hosté. Ale v největší šanci ve 35. minutě pálil Danylych vedle. Pak se dvakrát vytáhl domácí brankář Beran, který kryl dvě nebezpečné střely hostů. Na druhé straně pak Klain nahrál Korcovi a ten se na rozdíl od hostujících hráčů nemýlil.

„Oproti minulému zápasu v Kutné Hoře nám vyšlo takřka vše. O osudu zápasu asi nakonec rozhodl třetí gól do šatny, který hosty definitivně zlomil,“ hodnotil utkání domácí kouč Aleš Kohout. 

Po hodině hry padla další branka. Neúnavný Mynář zakončil svůj únik přes polovinu hřiště svým třetím gólem v zápase. Jinak druhý poločas už mnoho záživného pro diváky nepřinesl. Až na samotný závěr zápasu. „Po prostřídání jsme trochu vypadli z koncentrace a soupeře nechali snížit,“ litoval dvou gólů v závěrečné dvouminutovce trenér Horek.

„Vítězství domácích bylo naprosto zasloužené, obzvlášť čtyřicetiletý Mynář byl výborný. My máme problémy se sestavou, chybí nám několik zraněných nebo nemocných hráčů,“ komentoval porážku 2:4 kouč Lhoty Zdeněk Kudela.

Ilustrační foto
Ranka přezimuje ve vedení

Rejšice – Fotbalisté Rejšic nenavázali na týden starou výhru 6:0 ze hřiště Semic a na domácím hřišti jí nepotvrdili dalším bodovým ziskem. Odešli totiž poraženi, když podlehli Hvozdnici 2:4. O domácí zkázu se postaral především autor hattricku v hostujícím dresu Lukáš Třešňák. Na jeho první gól ještě dokázali domácí odpovědět Bělíkem, pak se ale třikrát v řadě trefili hosté a pak si ještě mohli dovolit luxus zahozené penalty. Minutu předtím ještě zmírnil skóre pro domácí Matěj Falta.

Krajský přebor – 14. kolo

Horky – Lhota 4:2 (3:0)
Branky: 10., 15. a 61. Mynář, 45. Korec – 88. Kunc, 90. Kwame. Rozhodčí: Šmejkal. ŽK: 1:1. Diváci: 100.
Horky: Beran – Karásek, Šťastný (46. Yerokhin), Murárik (78. Hložek), Horák – Smetana, Mynář, Zahálka, Klain (78. Hlaváček) – Nádeníček (78. Šimek), Korec).

Rejšice – Hvozdnice 2:4 (1:2)
Branky: 24. Bělík, 84. Falta – 17., 70. a 75. Třešňák, 29. Obermajer. Rozhodčí: Mansour. ŽK: 2:0. Diváci: 60.
Rejšice: Roudnický – Kopecký, Pečínka, Maňas, Korejza (83. Vocásek) – Kučera, Herman, Bělík, Falta (85. Bláha) – Zikmunda, Kořínek.

Ilustrační foto
Ve Lhotě padlo třináct branek

Petr Fencl, Jaroslav Bílek