Žádná oslava fotbalu to v Dlouhé Lhotě nebyla, domácí ale nováčka I. A třídy porazili 2:0. „Prohráli jsme zaslouženě, chyběla finální přihrávka. Už měsíc nám vůbec nehraje záloha, nováčkovský elán a nasazení, které nás v úvodu sezóny zdobily, jsou pryč," posteskl si trenér poražených Horek Miloš Beznoska. Ten měl tak málo hráčů, že na čtvrt hodiny musel do pole vyběhnout i brankář Jiří Malík.

„Opory Hrdina s Mrvíkem jsou zranění, Třasák jako kondiční trenér Boleslavi musel v poločase odjet na soustředění před ligovým zápasem a Vízek po angíně nevydržel celý zápas," vysvětlil Miloš Beznoska.

Horky získaly devět bodů v prvních třech kolech a získat dalších devět jim trvalo jedenáct kol.

„Ze spodku se to na nás začíná rovnat. Musíme vyhrát poslední kolo v Sázavě, pak si sednout se šéfem klubu Dvořákem a přivést krajní obránce, kteří budou jezdit nahoru dolů, a konstruktivní záložníky. Třeba vyběhne na jaře z půlky jiné mužstvo. Klobouk dolů před Alešem Kohoutem, co tu dokázal, ale pro mě je to už žolík na dvacet minut, ne na celý zápas," pokračoval Miloš Beznoska.

Dlouhá Lhota je po výhře v komfortnější situaci. „V prvním poločase jsme měli víc ze hry, ale soupeř měl dva nebezpečné brejky. Po přestávce jsme si tlakem řekli i o ten trestňák, ze kterého Radek Mynář rozhodl," uvedl předseda klubu Jiří Křovina, který opět zaskočil na lavičce. Na jaře se prý podobná situace už opakovat nebude. „Bavíme se o obsazení trenérského postu, takhle to dál nejde. Musí tu být trenér na všechny zápasy. Něco už je rozjednané," prohlásil Křovina.

KAREL JEDLIČKA