FC Mělník – Rejšice 0:3 (0:2)

Utkání na tradičně velmi horké půdě, se soupeřem, který vyměnil většinu kádru, zahájily Rejšice výborně. Napadaly, rychle kombinovaly a nepouštěly domácí do hry.
Po průniku Jona a jeho přetaženém centru zakončoval Kučera hlavou do boční sítě. V téže minutě Dufek získal na hranici vlastního vápna balon, proběhl nezadržitelně celým hřištěm až k soupeřově, ale nastřelil brankáře Manžela do nohou.
Následující roh Bělíka směřující do brány Manžel odvrátil na další roh. Ten Rejšice rozehrály a Manžel se po střele Jona do šibenice sotva stačil ohlédnout. Na to Menčík vystihl malou domů hranou hlavou, udělal kličku vyběhnuvšímu brankáři, ale Kučera na zadní tyči již standardně trefil boční síť. Reparát po křížné přihrávce tváří v tvář brankáři Kučera nesložil, Manžel mu třetí pokus vykopl.
Vedení Rejšic zvýraznil Bělík, když mu nádherně do vápna narazil Jon, a osamocený Bělík rutinérsky proměnil. Ještě kapitán Jon vystihl rozehrávku brankáře, našel ideálně Hermana v pokutovém území, který si dovolil ještě protisměrnou kličku, ale gólovou střelu mu stačil zblokovat obránce.
Domácí se většinou bránili a na polovině hostí je drželo jen neobvyklé množství odpískaných trestných kopů v jejich prospěch.
V druhé půli se hra již vyrovnala, Mělník ještě více přitvrdil a zkoušel dát kontaktní gól. Jednu příležitost k tomu měl, ale Špoták se opakovanou střelou překonat nenechal. Naopak Rejšice mohly přidat další góly. Bělík našel dlouhým pasem Faltu, míč se dostal až k Hermanovi, jehož střelu zblízka ztlumil brankář mezi nohama.
Pak se Bělík ekvilibristicky zbavil obránce u postranní čáry, vběhl do vápna, avšak střela mu byla tečována na roh. Veškeré snahy o zamezení exportu tří bodů utnul Dufek. Získal míč v obraně, potáhl jej, posunul na Bělíka, který přešel půlku a časovanou přihrávkou za obranu vybídl Dufka k úniku. Dufkovu střelu v gólové pozici tečoval brankář na tyč, naštěstí si ji sám střelec doběhl a z těžkého úhlu vrátil do sítě. Poslední pohlednou akci předvedl Menčík. Vzal si míč ze skrumáže u postranní čáry, proběhl mezi dvěma obránci a ve vápně volil střelu, která skončila na boční síti přední tyče.
Výborný týmový výkon Rejšic je pozvánkou na odložené utkání 10. kola Rejšice – Byšice na středu 19 hodin, na UMT v Mladé Boleslavi u 9. ZŠ Pastelka.

Branky: 10. Jon, 21. Bělík, 72. Dufek. Rozhodčí: Nepovím. ŽK: 2:2.
Rejšice: Špoták – Dufek, Kopecký, Putorík, Karela – Falta, Jon, Bělík, Kučera (71. Malík) – Herman (79. Rys), Menčík.

Lužec – Pěčice 3:0 (0:0)

Branky: Stejskal, M. Tauchman, T. Roučka.

Milovice – DBSK 5:2 (3:0)

Branky: L. Müller 2, Novák, Grus, P. Müller – Kubeček, Vynikal.

Dobrovice B – Pšovka Mělník 3:1 (0:1)

Branky: A. Beran, Tomášek, Černý – Pokorný.

JOSEF PLUHAŘ