Sokol Kněžmost – BK Mladá Boleslav 3:4 (1:1)

Už třetí rok po sobě si hokejisté BK Mladá Boleslav zpestřili suchou přípravu fotbalovým měřením sil proti Kněžmostu. Nutno podotknout, že na hřišti sestupujícího celku z I. B třídy se hrál fotbal kvalitou připomínající souboj celku z čela okresního přeboru. Bruslaři tak opět potvrdili, že si rozumí i s kulatým nesmyslem.

Právě úvod zápasu patřil jim, ale z úvodního tlaku nevytěžili nic. Fotbalovou parádu pak předvedl domácí Jiří Pavlíček, který z dvaceti metrů chytrým lobem překonal brankáře Davida Ritticha. Ten se postavil věren svému řemeslu do branky, a nutno podotknout, že se ani v podstatně větší svatyni neztratil. Stejně tak by mohli z fleku do mistráku naskočit obránci Tondr, Trška a Lenc. Ti Kněžmost do zakončení v prvním poločase příliš nepouštěli a dalekonosné střely místního kanonýra Pepiho Berana mířili buď mimo tři tyče, nebo do Rittichových rukavic.

Na druhé straně hrozil především rychlonohé duo Hyka – Látal, přičemž prvně jmenovaný byl pro obranu týmu I. B třídy skutečně vážnou hrozbou. Hyku zásoboval nádhernými pasy především skvěle hrající Boris Žabka. O vyrovnání se ale postaral povedenou střelou z dvaceti metrů Zdeněk Kubica.
Ve druhém poločase srážely domácí hru nepřesnosti v kombinaci, zatímco Bruslaři stále více spoléhali na rychlé brejky. Hned dva z nich dokázal přesně zakončit Tomáš Hyka, přičemž jeho branka na 3:1 do bližšího růžku Kočího branky byla výstavní. Snížit mohl sporťák Boleslavského deníku Jarda Bílek, který naskočil na závěrečnou dvacetiminutovku do útoku domácích, ale jeho hlavičku našel Rittich v rukavicích.

Kněžmost se stále dral za odvrácením ostudné porážky a podařilo se mu vyrovnat. Nejprve se hlavou prosadil Fiala a v devadesáté minutě vyrovnal svou druhou brankou v zápase Pavlíček. Už v nastavení se ale vydal na poslední zteč domácí branky Kubica a svou druhou brankou odvrátil penaltový rozstřel.

Branky: 20. a 90. Pavlíček, 84. Fiala – 37. a 90.+1 Kubica, 50. a 77. Hyka. Rozhodčí: Stejskal. ŽK: 0:0. Diváci: 80.