Luštěnice – Zeleneč 1:1 (1:1)

Domácí nováček vstoupil do utkání bez bázně a hany, jakoby chtěl potvrdit výhru z úvodního kola ze hřiště Jíloviště. Jenže soupeř ze Zelenče se ukázal jako vyzrálý protivník a po čtvrt hodinové oťukávané převzal otěže zápasu a začal zatápět luštěnické obraně.
Potvrzením jeho převahy pak byl gól z 20. minuty, kdy se levačkou trefil Čáp. Domácí se však rychle otřepali a začali přebírat iniciativu na svou stranu. Po několika trestných kopech se sice ještě brankově neurodilo, ale ve 28. minutě zahrál jeden z hostujících obránců rukou v pokutovém území, což mělo jediný možný následek. Penaltu proměnil Zikmunda a bylo srovnáno.
Druhý poločas přinesl opět nápor Zelenče. V jeho úvodní čtvrthodince se domácí obrana řádně zapotila a může děkovat brankáři Řezáčovi, že stav zůstal remízový. Obzvláště Skalického hlavička po gólu doslova volala.
Domácí v této fázi hry hráli nedůrazně a zbrkle a nebyli schopni udržet míč na svých kopačkách. Po dvojím střídání se přeci jenom luštěnická hra vyrovnala a střídající Janek měl navíc v 70. minutě šanci, z níž byl nakonec jenom roh.
Hosté i nadále zatápěli nejisté domácí obraně, ale blýsklo se na druhé straně, když Jankovy nůžky střihly těsně vedle. Závěr zápasu vyzněl pro Zeleneč, přesto se mohli nakonec radovat domácí. Čtyři minuty před koncem totiž Hůlka ranou z poloviny hřiště málem nachytal Bařinu na švestkách.

Branky: 28. Zikmunda – 20. Čáp. Rozhodčí: Šmejkal. ŽK: 0:0. Diváci: 50. Hráč zápasu: Řezáč – Skalický.
Luštěnice: Řezáč – Brdička, Pavlíček, Hůlka, Jakubův – Novák, Kučera (63. Bartoň), Zikmunda, Hrdlička – Holčapek, Kameník (68. Janek).

Polepy – MSK 4:1 (2:1)

Branky: Suchánek, Kalivoda, Zelenka, Javorek – Jíra.

Bakov – Bělá 1:4 (0:1)

Početná kulisa sledovala vypjatý souboj s šancemi na obou stranách a dlouho otevřeným výsledkem. Ten je nakonec krutý pro domácí, kteří po kolapsu v závěru podlehli nováčkovi 1:4.
Poločas vyzněl pro hosty díky Vrabcově rohu a Tůmově přesné hlavičce. Po závaru z bakovského rohu zvonila jen tyč, bělský Arient pro změnu z 20 metrů trefil břevno.
Prestižní zápas toužili utrhnout pro sebe všichni, v nejlepších chvilkách Bakova zakončoval v 58. minutě z malého vápna Flodrman a debutant v bělské bráně Hošťálek skvěle vyrážel na roh. Dvě minuty nato odcentroval Resl na Hammera, jenž byl stažen k zemi Tůmou a z penalty vyrovnal Beran. Naděje Bakova však měla jepičí život: do Vrabcova trestného kopu se položil Sabol, jeho volej ještě Moc z brankové čáry odvrátil, jenže Dlaskova dorážka už napnula síť za jeho zády – 1:2.
Domácí museli útočit a Bělé náramně vyhovovala hra na brejky. Součkovu ideální přihrávku ještě sám proti Mocovi nezužitkoval veterán Vrabec, který si to vzápětí vynahradil nádherným slalomem a dloubáčkem přes bezmocného brankáře a mohl se v klidu posadit na lavičku. Odtud sledoval, jak v poslední minutě zpečetil vítězství po Tomanově přihrávce nikým nehlídaný Souček.

Branky: 61. Beran z PK – 16. Tůma, 64. Dlask, 86. Vrabec, 90. Souček. Rozhodčí: Myška. ŽK: 2:2. Diváci: 243. Střely na bránu: 7:8. Rohy: 7:5.
Bakov: Moc – Smetana, Sedláček, Flodrman, Bláha – Hůlka (83. Zajíček), Frelich, Beran, Nagy – Resl (62. Vaněk), Hammer.
Bělá: Hošťálek – Dlask, Tůma, Hanibal, Hodovanec – Řehořek (55. Souček), Sabol, Vrabec (87. Fischer), Toman – Holický, Arient.

PETR FENCL, KAREL JEDLIČKA