„Byl jsem v kontaktu s Blšany, zaujala mě jejich porážka 0:24 v posledním jarním zápase, ale ty se už rozpadly," přiznal s úsměvem hráč, který si záměrně vybírá mužstva v potížích.

Nejinak tomu bylo v jarní části, to zamířil do týmu Břežany II, potácejícího se po podzimu na beznadějně posledním místě jedné ze skupin středočeské I. B třídy. Sestupu do okresu v odvetách i přes své jedinečné zkušenosti nezabránil. Tým zůstal bez bodového zisku i po závěrečném kole.

Sám v Břežanech nerozšířil svou bilanci čítající navzdory stovkám zápasů jediný vstřelený gól. A nakonec nepřekvapil ani tím, že šel znovu „o dům dál." „Trénoval jsem v Praze s A-třídní Dubčí. Pak už jsem byl skoro v B-třídních Čakovicích (tam už působil a při vzdálenosti Rumburku z Prahy s nimi trénuje). Nakonec se mi přes facebook ozval manažer Rumburku, že jestli hledám dobrodružství, ať zamířím k nim. A vzešel z toho šestačtyřicátý oddíl," shrnul dvaačtyřicetiletý fotbalista svou cestu na sever, kde už si odbyl zápasovou premiéru.

Tým z Kolínska prý na dlouhém seznamu svých působišť rozhodně nezapadne. Už proto, že v celé sezoně neuhrál ani bod. „Často tam vládla zbytečně negativní atmosféra. Ale vzpomínat na ně budu v dobrém. Fotbalem jsem se i tak bavil," ujistil. Zároveň ocenil, že i přes porážky se tým pravidelně scházel alespoň v jedenácti. Úroveň nejnižší středočeské soutěže navíc neváhal přirovnat k pražskému přeboru.

A jaký dojem naopak světoběžník zanechal v Břežanech? Podle trenéra mělo jeho působení světlé i stinné stránky. „Přineslo břežanskému fotbalu trochu více mediálního zájmu, což v takto náročné a nepovedené sezoně nebylo některým členům klubu úplně po chuti," přiznal Jiří Bárta, který si velmi cenil toho, že Dolejš za celou sezonu nechyběl v žádném zápase a bylo na něj vždy spolehnutí.

„Díky pověsti, která ho předcházela, asi mnozí očekávali, že výrazně posílí hru týmu. Splnit toto očekávání se mu bohužel nepodařilo, i když mu snaha nechyběla. I přes jeho technické schopnosti a přehled ve hře je již ve věku, kdy nelze fyzicky stačit mnohem mladším fotbalistům, kteří díky rychlosti a tvrdosti v soubojích takovéto hráče přehrávají," dodal na adresu fotbalového dobrodruha, který se jen výjimečně zdrží na jednom místě déle než půlroku.

Kde všude už hrál Jaroslav Dolejš?Slavia Praha, Štěchovice, Dejvice, Ruzyně, Hradištko, Benešov, Čelákovice, Vraňany, Rudná, Tempo Praha, Krč, Xaverov B, Kralupy, Týnec n. S., Brandýs n. L., Cholupice, Roztoky, Měchenice, O. Voda, Dobřejovice, Soběslav, Viktorie Praha 8, Zbraslav, Čížová, Čakovice, Chocerady, Kbely, Podolí, Vrchotovy Janovice, Sibřina, Dobříš, Řevnice, Prosex Praha, Stodůlky, Stráž n. N., Oderwitz (Německo), Pogon Markocice (Polsko), Šeberov, N. Knín, Nebušice, Bílá Hora (2×), Uhříněves, Všenory, Loko Vltavín B, Břežany II.