Mladá Boleslav U21 – Znojmo U21 4:1

Domácí juniorka pokračovala ve výborných výkonech ve fotbalové juniorské lize a zásluhou druhého poločasu přehrála mladíky ze Znojma.

Přitom první poločas výhře vůbec nenasvědčoval. Naopak to bylo hostující Znojmo, kdo si udržoval v úvodní pětačtyřicetiminutovce územní převahu a těsně před odchodem do kabin bylo za svou aktivitu odměněno vyrovnávací brankou.

Avšak úvodní dvacetiminutovka druhé půle jasně ukázala, kdo bude na hřišti po zbytek zápasu pánem. Domácí tlak byl doprovázen vydatným deštěm, který se na městský stadion přivalil společně s boleslavským náporem. Na hostující branku se valil jeden domácí útok za druhým a nakonec domácí přidali ještě další tři branky.

Poté se hra rozdrobila častým střídáním na obou stranách. Přesto měli domácí mladíci další řadu šancí, ale koncovka se zadrhla. Kladem utkání byla také velmi početná návštěva – je vidět, že boleslavský fanoušek se na pěkný fotbal přijde podívat rád.

Boleslavský stadion bude nyní patřit hasičům při mistrovství požárního sportu, juniorka zajíždí v pondělí do Teplic. Podívat se tak můžete přijít 28. srpna na dorost.

Branky: 19. a 64. Mehanovič, 55. Tvrzník, 67. Klobása – 39. Vašíček. Rozhodčí: Mokrusch. ŽK: 1:3. Diváci: 165.
Boleslav U21: Hankić – Geissler (77. Šimek), Křapka, Vraštil, Tvrzník – Brunclík (81. Prieložný), Eliáš – Bořil (85. Klíma), Mehanovič, Štohanzl (73. Šulc) – Klobása (73. Sivrič).
Znojmo U21: Doleček – Hlávka, Hrazdílek, Odehnal, Melecha – Šrámek (57. Hověz), Hrošovský – Stáňa (76. Kirschner), Juhaňák (65. Hájek), Tomeček (85. Leminh) – Vašíček (90. Holčapek).

PETR FENCL