Nelehký úkol čeká fotbalisty Mladé Boleslavi ve čtvrteční odvetě 2. předkola Evropské ligy na hřišti Strömsgodsetu. Po domácí prohře 1:2 totiž musejí vyhrát, vstřelit minimálně dva góly, a to všechno na umělém trávníku stadionu v Drammenu.

První zápas Mladé Boleslavi doma vůbec nevyšel. Trápila se herně, nedařilo se jí vyrovnat se s aktivním napadáním soupeře a zbytečně nakopávala míče, přesto se dostala do vedení po krásné ráně Daniela Bartla. Jenže krátce nato darovala soupeři vyrovnání a v závěru si po brejku nechala dát další gól. V odvetě ji tak čeká těžká práce.

„Jsem zklamaný, že jsme utkání nezvládli, protože v přípravných utkáních jsme hráli jiným způsobem. Remíza 1:1 by byla také zklamání, ale dávala by nám větší šanci. Takto to bude těžké. Ale pořád je to jen poločas. Věřím, že náš výkon bude jiný. Musíme více kombinovat po zemi a nenakopávat," řekl trenér Karel Jarolím.

I hráči věří, že v Norsku předvedou odlišný výkon a že jim pomůže, že už mají v nohách první soutěžní utkání a nebudou tolik ovlivněni nervozitou. „V přípravě jsme hráli úplně jiný fotbal. Roli asi hrála psychika a nervozita. Snad to byla facka a probereme se. Musíme věřit a pobít se o to. Jak jsme měli my dnes špatný den, tak ho oni mohou mít za týden. Všechno je možné," mínil brankář Róbert Veselovský.

Vzpruhou by mohl být i návrat Jiřího Skaláka po zranění. Reprezentant do 21 let sice kvůli zdravotním potížím vynechal většinu přípravy, ale proti Strömsgodsetu by už měl být připraven alespoň na lavičce. „Cítím se na sto procent, ale uvidíme, kolik toho odehraju. Roli hraje i ta umělá tráva, protože by to mohlo přitížit tomu operovanému kolenu," řekl Skalák před odletem. V letadle naopak chyběl Milan Baroš, který po zdravotních potížích stále není naplno připraven.

Mladá Boleslav sice potřebuje útočit a dát alespoň dva góly, na druhou stranu si ale musí dávat pozor na nebezpečné protiútoky soupeře, které často táhne velmi aktivní levý křídelník Gustav Wikheim.

„Soupeř nemusí nikam chvátat a může čekat na naše chyby. O to těžší to budeme mít," podotkl Jarolím. „Oni ty brejky měli velmi dobré, což je do odvety strašák, ale trenér naordinuje taktiku, abychom to zvládli a vyhráli," konstatoval Bartl.

Naději však Středočechům snižuje fakt, že v domácím prostředí je Strömsgodset velmi silný. V norské lize doma prohrál naposledy před rokem. „Doma jsme silní, Boleslav to bude mít těžké. Ale víme, že to ani my ještě nebudeme mít snadné," řekl asistent trenéra Thomas André Ödegaard. „Přivezli jsme si ale velmi dobrý výsledek. Doufali jsme v jeden vstřelený gól a dali jsme dva. To nám dává velké sebevědomí," dodal.

Utkání v Drammenu začne ve čtvrtek v 19 hodin. Hlavním sudím je Rus Alexej Nikolajev. Postupující se ve 3. předkole utká s lepším z dvojice Hajduk Split – Koper.