Fotbalisté Mladé Boleslavi se v dohrávce 20. kola první ligy představí v Jihlavě, kde chtějí získat body, které ztratili v minulém kole doma s Plzní. Vysočina však na domácí půdě prohrála jediné z dosavadních 10 zápasů. Vinou střelecké mizérie trvající 361 minut však většinou jen remizuje.

Jihlava dala v posledních sedmi zápasech jediný gól a na jaře se ještě brankově neprosadila. To chce změnit právě proti Boleslavi. „Nám se nedaří střelecky. Na zlepšení ale intenzivně pracujeme," řekl trenér František Komňacký.

Body proti Středočechům by se mu hodily do boje o záchranu. „Cítíme se ohroženi sestupem, proto je pro nás každé utkání ohromně důležité. Body potřebujeme získávat i proti favoritům. To se nám v tomto ligovém ročníku několikrát podařilo," připomněl domácí remízy s Plzní, Spartou či Libercem.
V Jihlavě si však jsou vědomi toho, že do utkání nejdou v roli favorita. „Boleslav oprávněně dlouhodobě náleží mezi pět až šest českých špičkových týmů. Má ambice, kvalitu a sílu, v kádru je dostatek nadstandardních fotbalistů. Z tohoto pohledu nebudeme favoritem zápasu," dodal Komňacký.

Boleslav si navíc jede pro tři body, které v minulém kole ztratila doma prohrou 0:2 s Plzní. První čtyři týmy ji tak odskočily už na osm bodů. „V utkání s Plzní jsme chtěli bodovat, bohužel se nám to nepovedlo. Do Jihlavy proto jedeme s touhou body získat," řekl trenér a sportovní ředitel Ladislav Minář.

Ten postrádá hned několik opor, ke zraněným Janíčkovi, Šírlovi, Chramostovi, Rolkovi a Smejkalovi přibyl i potrestaný Magera. Také Jihlava však má dva distancované Karlíka s Markem a mimo hru jsou i Mešanovič, Sedláček a Kopic.

Utkání v Jihlavě začíná v pondělí v 17 hodin, přímý přenos vysílá ČT sport. Rozhodčím je Radek Matějek.