Karviná – Mladá Boleslav 0:1 (0:0)

První osmifinálový duel domácího poháru – MOL Cupu – mezi Karvinou a Mladou Boleslaví pro sebe rozhodli prvoligoví hosté díky Chramostově gólu.

Domácí trenér Jozef Weber dal příležitost opět několika náhradníkům s tím, že zkoušel nové varianty sestavy. A tak do útoku naskočil Jan Moravec, na levého beka zase Jaroslav Zelený, do zálohy duo Vaněk – Glaser či na stoperu Mário Tóth. V bráně dostal šanci produkt karvinské brankářské líhně Martin Pastornický a počínal si jistě.

To ale celý tým Karviné, který odehrál s favoritem naprosto vyrovnanou partii. Samotný zápas nenabídl nějaké famózní představení, hrálo se spíše ve středu pole. Šance ale byly a překvapivě první vyloženou měli domácí, když se po rohovém kopu dostal k hlavičce osamocený Tóth. Míč letěl snad dva metry vedle.

Na opačné straně propadl balon po boleslavském rohu ke Křapkovi, ten pálil nad. Dvě minuty před přestávkou rozhodly individuální schopnosti Chramosty, který dostal balon od Skácela, vběhl s ním do vápna a v souboji jeden na jednoho vyzrál na Tótha – 1:0.

Další branka už nepadla, přestože ve druhé půli k ní měly oba celky blízko. Karviná po akci Budínského, jehož rána skončila nakonec s pomocí teče mimo a také po nakopnutém balonu, který Fiala nasměroval těsně vedle. Hosté zase po další střele Chramosty. Skóre se už nezměnilo a za dva týdny tak pojede Karviná do Boleslavi s jednogólovým mankem.

„Ale myslím, že se nemáme za co stydět. Chtěli jsme dát příležitost dalším hráčům, navíc se nám v průběhu týdne někteří zranili, takže jsme aspoň mohli hledat další alternativy sestavy. Herně jsme nepropadli, což je pozitivní, ale budu se už opakovat jako papoušek: neskutečně nás trápí ta koncovka," poznamenal úvodem karvinský trenér Jozef Weber, když si vybavil šance svého celku.

„Pokud si to pamatuji dobře, hosté dali ze tří střel na bránu gól, my ho bohužel nedali a prohráli. Nicméně chci zůstat optimista a věřím, že trpělivostí se k tomu zase propracujeme. Proti ligové kvalitě, byť samozřejmě soupeř nehrál v tom nejsilnějším složení, jsme si ověřili, že fotbal hrát umíme a když budeme pokračovat v tomto herním projevu a dostávat se do šancí, tak ty branky přijdou," věří Weber.

Na dotaz, co by tedy měli jeho svěřenci v koncovce dělat jinak, s úsměvem odpověděl: „Být přesnější." Pak už zvážněl. „Ten výkon byl opravdu v pořádku, stejně jako s Hradcem, ale o výsledku se rozhoduje ve vápnech a tam ty situace neřešíme dobře. Jsem hlavně rád za to, že kluci se z momentální situace nesložili psychicky. Opět předvedli týmový výkon, podpořený dobrou kombinací a do odvety je to otevřené," zhodnotil situaci Weber.

Vzápětí přišel na řadu mladoboleslavský trenér Karel Jarolím, na něhož směřoval první očekávaný dotaz, proč nepřijel Milan Baroš. „Milan nám zahrál velmi dobře v posledním ligovém utkání, a protože s ním počítáme do dalšího, nechtěli jsme ho v poháru vytěžovat. Musel by cestovat, hrát, navíc si myslím, že má v přípravě ještě hodně co dohánět, takže bylo lepší zvolit tuto variantu," objasnil Jarolím.

Stejně tak se karvinským fanouškům nepředstavil reprezentant Jiří Skalák. „Tam to bylo něco jiného. Jirka má drobné zdravotní problémy, nechtěli jsme riskovat," objasnil Jarolím a jal se hodnotit samotný duel. „Nastoupili jsme bez několika opor jako Rada, Magera, Ščuk. Ono to není jen o těch, co dávají góly, ale i o těch, co ty brankové situace připravují. Šlo o vyrovnaný duel, ve kterém jsme proměnili šanci, zatímco domácí ne. Ale je to pořád jen poločas. S výsledkem jsme samozřejmě spokojení, ale odvetu určitě nesmíme podcenit," varoval Jarolím.

Branka: 43. Chramosta. Rozhodčí: Marek – Hájek, Caletka. ŽK: Malpon (MB). ČK: 70. Malpon. Diváci: 1522.

Boleslav: Diviš – Křapka (58. Rada), Kúdela, Polom – Malpon – Bořil, Čermák, Skácel (69. Zahustel), Fleišman – Chramosta, Klobása (72. Ščuk).