Série vážných poranění kolen prosívá kádr mladoboleslavských fotbalistů. Na půl roku vypadli ze hry stopeři základní sestavy Adrian Rolko s Michalem Smejkalem, u kterých dnešní vyšetření magnetickou rezonancí prokázalo přetržení předního zkříženého vazu. ČTK to řekl tiskový mluvčí klubu Jiří Koros.Úplně stejné zranění minulý týden utrpěl i nový boleslavský kapitán a klíčový útočník Jan Chramosta. Už to Středočeši považovali za výrazné oslabení, nyní ale naráz přišli také o dva stabilní střední obránce Rolka, který je v Boleslavi zástupcem kapitána, a Smejkala. Boleslavští to označili za „kalamitní stav".

„Není vyloučeno, že budeme zkoušet získat nové posily do obrany. Vedení klubu od rána jedná a snaží se na nastalou situaci reagovat," řekl Koros.

Jediným „klasickým" a také zdravým středním obráncem na boleslavské soupisce je nyní pětatřicetiletý Petr Johana.

Smejkal si zranění kolena přivodil minulý čtvrtek v odvetě 2. předkola Evropské ligy na hřišti islandského Akureyri, kde se mu stal osudným střet se spoluhráčem a brankářem Janem Šedou. Vyšetření u Smejkala navíc odhalilo poškozené menisky, naštípnutou zadní část holenní kosti a pohmožděnou lýtkovou kost. Rolko si koleno pochroumal v nedělním ligovém utkání v Teplicích.

Na boleslavské marodce jsou i další hráči: se stejným poškozením kolena jako Chramosta, Rolko a Smejkal se od dubna potýká záložník Ondřej Zahustel, po operaci kolena je další stoper Tomáš Janíček, natržený sval má útočník Marek Kulič a v rekonvalescenci jsou také záložník Jan Štohanzl a bek Tomáš Fabián.