Zdětín – Krnsko 2:4 (2:0)

V utkání, kde šlo domácímu Zdětínu o udržení v přeboru, začali domácí ve velkém stylu.
Po 22 minutách to bylo 2:0 a nutno říci, že k tomuto vedení jim dost pomohla naivně hrající obrana Krnska. Poločas zápasu také skončil tímto výsledkem. A byl to stav oboustranně zasloužený.
Jenže uběhlo deset minut poločasu druhého a na světelném ukazateli svítil nerozhodný stav 2:2. Střelci: Vízek a Losík.
Mužstvo Zdětína se pod tíhou tohoto stavu sesypalo a do konce zápasu existoval na hřišti už pouze a jen tým hostů. Ten pomalu ale jistě získával pevnější půdu pod nohama a nakonec zvítězil 4:2.
Domácí odpadli nejen psychicky, ale i fyzicky, z čehož pramenily branky v jejich síti. Nakonec šlo o nedůstojný boj o holý život v nejvyšší okresní soutěži. Je jen škodou, že v tak nádherném areálu, který ve Zdětíně vyrostl se bude hrát v příští sezoně jenom III. třída. Zdětín totiž jede v závěrečných dvou kolech do Kostelního Hlavna a hostí boleslavskou Akumu. A pokud budou z okresního přeboru nuceny sestoupit tři týmy, je situace jasná.

Branky: 8. a 22. Maurer – 47. a 87. Vízek, 54. Losík, 80. P. Šotka. Rozhodčí: Flanderka. ŽK: 3:3. ČK: Bůžek (Z). Diváci: 80. Hráč zápasu: Maurer – Vízek.
Zdětín: Hlaváček – Maurer (55. Mezera), Honzátko (67. Těšínský), Sedlák, Richtr (25. Baďura) – Vaňousek, Adášek, Votruba, Miškovský – Bůžek, Kohout.
Krnsko: Novák – P. Šotka, Křováček, Soumar (29. Firický), O. Brzák – Janata, D. Šotka, Hofman, Karela – Vízek, Losík (82. Hötzel).

PETR FENCL