Ty tak měly o víkendu uplynulém, stejně jako jejich áčka, na programu generálky. Boleslavská juniorka zakončila zimní přípravné období s dosavadním nejtěžším soupeřem, když hostovala na umělé trávě druholigových Pardubic.

A na jejich hřišti dokonce vedla, když se o první branku zápasu postaral ve 14. minutě Daniel Košek, který překonal ex-boleslavského brankáře v dresu Pardubic Milana Knoblocha. Ale vedení hostujícím mladíkům nevydrželo ani minutu, když přesnou hlavičkou srovnal Kovář. Remízový stav pak vydržel až do poločasové přestávky.

Loňští vítězové v kategorii SŠ z Gymnázia Jiřího z Poděbrad v Poděbradech Střední Čechy
Šikovně nakopnout míč je vlastně úžasná fyzika, ukázali studenti

Po ní už zápas opanovali domácí fotbalisté. Po podzimu pátý tým druholigové tabulky poslal po hodině hry do vedení Fousek, následovaly zásahy Černého, Čelůstky a skóre na konečných 5:1 pro domácí uzavřel svým druhým gólem v zápase opět Fousek. Hráč, který jaro 2014 strávil na hostování v Mladé Boleslavi, kde však zasáhl pouze do jediného prvoligového utkání a po sezoně se vrátil zpět do mateřských Pardubic. Naopak na hostování bude v letošní jarní části působit mladoboleslavský obránce Lukáš Kühnel, který také ve druhém poločase zasáhl do hry proti svým podzimním spoluhráčům.

„Zápas byl fyzicky náročný, protože mladí kluci z Boleslavi pořád běhali. Ve druhém poločase jsme ale měli míč pod kontrolou a bylo jenom otázkou času, kolik dáme gólů,“ hodnotil utkání autor prvního pardubického gólu Daniel Kovář. V podobném duchu mluvil i kouč boleslavské juniorky Milan Pechanec: „Proti druholigovému soupeř jsme odehráli slušných šedesát minut, kdy jsme plnili, co jsme měli. Bohužel vinou úzkého kádru, kdy jsme měli jenom jednoho hráče na střídání jsme pak už proti kvalitnímu soupeři, který pětkrát vystřídal, neměli nárok. Aktivita soupeře byla výrazná, my jsme ještě spoléhali na rychlé brejky.“

Jan Chramosta.
Chramosta už patří Jablonci

JARO JE TADY

Právě úzký kádr juniorského týmu ovlivnil zimní přípravu podle slov kouče Pechanec nejvíce: „Kühnel odejde do Pardubic, Novák s Rudzanem se posunuli do áčka, takže ze čtrnácti lidí nám najedou zbylo jedenáct.“ Nicméně do mistrovských zápasů se dá očekávat právě výrazná pomoc z ligového A týmu. „Věřím, že bude pokračovat nastavená spolupráce s prvním týmem, který nám dával k dispozici méně vytížené hráče,“ dodává Pechanec.

Ten pro jaro naopak nejspíš nebude moci počítat s posunem nejlepších hráčů staršího dorostu do juniorky. „Dorost má letos záchranářské starosti, takže tam k nějakým posunům do juniorského týmu, alespoň ze začátku jara, nedojde. Všichni ale věříme, že dorostenci budou co nejdříve zachráněni,“ popisuje kouč juniorky situaci o kategorii níže.

Naopak sám má cíle daleko vyšší. „Samozřejmě bychom rádi jako obhájci titulu skončili v české skupině do šestého místa, abychom postoupili do finálové skupiny,“ připomíná letošní nový model s českou a moravskou polovinou Milan Pechanec. Do jarních odvet vstoupí jeho tým nedělním domácím zápasem proti v Čechách vedoucím Teplicím.

Pardubice – Ml. Boleslav U21 5:1 (1:1)
Branky: 15. Kovář, 61. Kašiar, 69. Černý, 74. Čelůstka, 77. Fousek – 14. Košek.
Pardubice: Knobloch (46. Šmíd) – Blažek, Šejvl, Kopřiva (46. Prosek), Čelůstka – Látal (46. Fousek), Jeřábek, Kovář (46. Kühnel), Mužík (46. Sokol) – Rybička (46. Černý), Kašiar (70. Kovář).
Boleslav U21: Truksa – Komárek, Vejr, Dohnalík, Procházka, Košek, Zabilanský, Glockner, Machů, Král, Rudzan.

Michal Klesa (v modrém) na podzim hájil barvy třetiligového Vyšehradu.
Zbuzany sáhly po někdejší opoře Příbrami