Smůla se zatím drží během zimní přípravy mladších dorostenců FK Mladá Boleslav. Díky chřipkové epidemii, která postihla více jak polovinu týmu se museli předčasně vrátit z naplánovaného zimního soustředění v Ústí nad Orlicí.


Zde se společně připravovali od pondělí na jarní boje v lize mladšího dorostu týmy U17 a U16. „Od pondělka nám postupně onemocněla většina hráčů. Nakonec to vygradovala až na počet 25 hráčů z celkové čtyřicítky," prozradil klubový masér Michal Bílek.

Trenéři se nakonec rozhodli celé soustředění ukončit a ve čtvrtek se tak konal předčasný návrat domů. To už se nemoc pokoušela také o kouče sedmnáctky Martina Mrvíka a vedoucího týmu Michala Dvořáčka.

„Šlo a klasickou chřipkovou epidemii, hráče trápily především vysoké teploty," komentoval Bílek, s tím, že u některých hráčů se horečky blížily k devětatřicítce. „Když jsem v lékárně kupoval šest balení Paralenu, tak se magistra tvářila poněkud podezíravě," přidává i jednu humornou historku z jinak neveselého soustředění.

Kromě chřipkové epidemie totiž skončil i jeden z mladíků v ústeckoorlické nemocnici. „Po souboji o míč během tréninku nepříjemně dopadl na zem a poté začal vykašlávat krev. Po vyšetření v nemocnici si jej nechali na pozorování, ale podle posledních zpráv nešlo o nic vážného," dodal týmový masér.

Smůla se fotbalové sedmnáctky drží už od minulého týdne. To byl pro zranění brankáře předčasně ukončen zápas Marečkova memoriálu se Slovanem Liberec. Zápas se dočká dalšího přeložení, protože původní termín opakovaného zápasu byl odvolán právě kvůli probíhající týmové epidemii. Zrušen byl pochopitelně i naplánovaný zápas v samotném dějišti soustředění a také nedělní zápas Olomoucí. „V pátek máme ještě domluvené utkání s Jabloncem, to zatím zůstává s otazníkem. Rozhodneme se po neděli, podle toho kolik hráčů budeme mít k dispozici," řekl kouč Martin Mrvík.

Ten je aktuálně také doma ve stavu nemocných. „Musíme kompletně změnit tréninkový plán. Kluci samozřejmě kvůli nemoci ztratí něco z natrénované kondice, vždyť právě v Ústí jsme měli mít vrchol kondiční přípravy. Nicméně máme do zahájení mistráků ještě spoustu času se s tou situací srovnat, vždyť se začíná hrát až v březnu. Věřím, že nás to do mistrovských zápasů nijak nepoznamená a rozhodně se na to nebudeme moci vymlouvat," dodal šestadvacetiletý kouč boleslavského mladšího dorostu.