První letošní utkání sedmnáctiletých dorostenců FK Mladá Boleslav v rámci 2. kola Memoriálu Vlastislava Marečka bylo v 50. minutě předčasně ukončeno po vážném zranění boleslavského brankáře Lukáše Volka, kterého po nechtěné srážce s protihráčem přímo ze hřiště odvezla sanitka.

,,Pokud se stane něco takového, jde fotbal stranou. Za Lukášem jsem byl v sobotu, kdy ještě nevypadal moc dobře. Při nedělním setkání jsem měl již dobrý pocit. Podle doktorů bude v pořádku. Utrpěl velký otřes mozku, pár šrámů v obličeji a má pohmožděný krk. Po dvoutýdenním odpočinku by se měl vrátit zpátky ke kamarádům do kabiny," uvedl trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík k nešťastné události.

Utkání se hrálo na těžkém terénu. Těsně před jeho začátkem napadl na umělou trávu sníh a i přes snahu správců se nepodařilo plochu čistě odklidit. Proto byla hra neurovnaná a při spoustě oboustranně zkažených míčů se spíše bojovalo, než kombinovalo.
Ve 47. minutě Boleslavští přetavili hezkou akci v gól. Z pravé strany Baláž kolmou přihrávkou našel Marka Luňáka, ten zatáhl míč a odcentroval před branku, kde Kostraba na dvakrát otevřel skóre utkání – 1:0.

V 50. minutě Liberec rozebral obrannou čtveřici Boleslavi a jeho hráč se hnal sám na boleslavskou branku. Její strážce Volek se odvážně vrhl pod nohy útočníka a nechtěnou srážku odnesl vážným zraněním. Volek po ráně do hlavy zůstal bezvládně ležet se zapadlým jazykem. Naštěstí po rychlé pomoci boleslavské zdravotnice a libereckého maséra nabyl záhy vědomí. Rychlá záchranná služba ho sanitkou odvezla do boleslavské nemocnice, kde se jeho stav později výrazně zlepšil. Po domluvě trenérů obou družstev s rozhodčími utkání předčasně skončilo a bude znovu sehráno v náhradním termínu.

Branka: 47. Kostraba.
Boleslav U17: Silber (41. Volek) – Baláž, Scheufler, Wolf, Zorkler (41. Procházka) – Hodbod (41. M. Luňák), Bár, Duch, Zoubek (41. Kořínek) – Kostraba – Taneček.