FK Mladá Boleslav U19 – 1. FC Slovácko U19 1:3 (1:2)

Ve 14. kole nejvyšší dorostenecké fotbalové soutěže podlehli domácí chlapci překvapivě na domácí půdě Jihomoravanům z Uherského Hradiště 1:3. Nutno přiznat, že hostující tým byl fotbalovější a jeho rychlé protiútoky přinášely dost zmatků do mladoboleslavské obrany, která tentokrát neměla svůj den, což lze říci i gólmanovi Brátovi, který v brance zaskakuje za gólmana Výdu, který je po operaci apendixu.

Utkání ovlivnila již ve 2. minutě obdržená branka po chybě středu domácí obrany. Domácím pak dobrou čtvrthodinku trvalo, než se probrali. V 17. minutě ale utekl po levé straně Hodač a naservíroval míč před branku Fidrichovi, který srovnal na 1:1. Na světelné tabuli svítil již údaj 45, když hosté kopali rohový kop a nekrytý Fojtášek hlavou poslal hosty do vedení.

Ještě větším šokem pro domácí tým přišel v 55. minutě, kdy se trefil Směřička a poslal Slovácko do dvoubrankového vedení. Domácí kouč Saňák poté prostřídal několik hráčů, ale očekávaný výsledek se nedostavil. Domácí chlapci neustále naráželi na pevnou obranu Slovácka a šance, které si vytvořili Vraštil či Pajer, skončily neúspěšně na brankáři Slovácka nebo na síti za brankou.
Výsledek byl určitě zklamáním pro domácí fanoušky, ale i samotné hráče, ale bez obětavosti a bojovnosti se zápas vyhrává jenom těžko. I přesto tuto porážku ale figurují boleslavští dorostenci v horních patrech tabulky, neboť šlo teprve o jejich druhou prohru v soutěži.

Branky: 17. Fidrich – 2. a 45. Fojtášek, 55. Směřička.
Boleslav: Brát – Živnůstka (57. Lacek), Křapka, Hůlka (62. Kozma), Geissler – Fidrich, Kateřiňák, Vraštil, Eliáš – Hodač (28. Kubelka, 69. Holeček) – Pajer.

PETR FENCL