Účastník ruské Premier Ligy začal aktivněji a odměnou mu byl už ve čtvrté minutě první vstřelený gól. Postaral se o něj Mogilevets, který nadvakrát otevřel brankový účet utkání. Mladá Boleslav se na rychlou trefu snažila odpovědět dělovkou Jakuba Nečase, ta však skončila vysoko nad svatyní Rostova.

Český tým měl s agresivitou a rychlostí soupeře potíže, mančaftu chyběl hlavně důraz a v případě útočných akcí povedená finální fáze. Větší šanci si Boleslav v dalších částech prvního poločasu nevytvořila, za zmínku snad stojí jen táhlá střela Čmovše, která minula branku o několik metrů.

Vítězem čtyřiačtyřicátého ročníku Rally Bohemia se stala posádka ve složení Jan Kopecký a Pavel Dresler, kteří na start vyrazili s číslem jedna.
Nová rychlostní zkouška Městská si u jezdců oblibu nezískala

Ve druhé půli byla parta kolem kapitána Jana Chramosty více na míči, snažila se agresivně napadat, bleskově kombinovat, ale na gól čekala marně. A tak udeřil Rostov – z ojedinělé standardní situace se hlavou k tyči trefil neomylně Gatcan a zvýšil na 2:0.

Boleslav za silného deště zbraně nesložila, nadále diktovala hru. Brzy se dočkala kontaktní trefy, z dorážky po další standardní situaci mířil přesně Adam Jánoš. Jenže o minutu později se hned po rozehrání prosadil z rychlého protiútoku Zuev a rozdíl byl opět dvougólový.

Stříbrný celek nejvyšší ruské soutěže ze sezony 2015/2016 přidal na důrazu, sudí mu zákroky na hraně pravidel toleroval. S agresivně hrajícím soupeřem se i tak Mladá Boleslav prala statečně. Z úniku po levé straně měl snížení na kopačce Golgol, nebezpečná střela ale tři tyče minula.

Skromně zaplněný areál v rakouském Irdningu už další šance neviděl, Rostov nakonec zvítězil 3:1. Mladá Boleslav se i přes porážku prezentovala hlavně ve druhé půli pěkným fotbalem. Další utkání sehraje FK ve čtvrtek – soupeřem mu bude "domácí" SK Sturm Graz.

Vítězem čtyřiačtyřicátého ročníku Rally Bohemia se stala posádka ve složení Jan Kopecký a Pavel Dresler, kteří na start vyrazili s číslem jedna.
Vítězem čtyřicátého čtvrtého ročníku Rally Bohemia se stal Jan Kopecký

FK Mladá Boleslav - FK Rostov 1:3 (0:1)

Branky: 4. Mogilevets, 52. Gatcan, 72. Zuev - 71. Jánoš.

Mladá Boleslav: Vejmola - Křapka (56. Pauschek), Čmovš (81. Takács), Stronati (56. Da Silva), Fleišman (82. Keresteš) - Jánoš (81. Levin), Rada (46. Matějovský) - Nečas (46. Přikryl), Mareš (56. Magera), Fabián (62. Klobása, 86. Ladra) - Chramosta (46. Mebrahtu).