Lhota pod Libčany – Dobrovice 5:0 (3:0)

Šesté kolo divize přineslo souboj Dobrovice na půdě Lhoty pod Libčany, která se s jediným bodem a skóre 3:15 krčila na posledním místě tabulky. Hosté nezvládli úlohu jasného favorita, do utkání vstoupili velmi lehkovážně a již ve třetí minutě prohrávali po gólu Bednáře z trestného kopu.

Domácím dokonale vyšla taktika vycházející z pevné, důrazné obrany a z hloupých chyb soupeře těžili jeden brejk za druhým. Po jednom takovém a střele Polyakova ve 22. minutě to bylo již 2:0. A ve 30. minutě po dalším trestném kopu dokonce 3:0, tentokrát z kopačky Friedla.

Dobrovičtí stáhli hru na tři beky, přesto si vypracovali všehovšudy dvě povšimnutí hodné příležitosti. Obě zakončoval Ansuma, v té první mu chybělo pár decimetrů k důraznější a lépe umístěné hlavičce, v té druhé zastavily jeho dělovku rukavice domácího gólmana. Hra bez náboje a aktivity se postupně změnila v hru v křeči, která vyvrcholila čtvrtým gólem Krátkého po nepovedené malé domů jindy spolehlivého stopera Vladyky a pátým gólem Hegra, který využil zaváhání brankáře Bartoše.

Trenér hostí Jiří Maruška si po zápase postěžoval na stále širokou marodku. Ke zraněným forvardům Miškovskému, Bulířovi, Čechovi, Kořínkovi a Jílkovi se přidal z osobních důvodů absentující Patočka, a za přístup zbylých hráčů k utkání se omlouval dobrovickým fanouškům, kteří vážili cestu na Královéhradecko. Ti, ač si zejména z kraje zápasu stěžovali na výkon sudího, museli po zápase uznat, že tento zápas si Dobrovice prohrála sama a pořádnou lekci si rozhodně zasloužila.

Branky: 3. Bednář, 22. Polyakov, 30. Friedl, 84. Krátký, 87. Hegr.
Dobrovice: Bartoš – Tuma (71. Beran), Mrvík, Vladyka, Pečínka – Cigánek, Gába, Bým, Zbončák – Ansuma, Boško.

STANISLAV CHMELA