Jirny měly před 320 natěšenými diváky překvapivě málo ze hry, v prvním poločase vůbec neohrozily bránu. Naopak jejich dorostenecký brankář František Kafka bravurně zmařil dvě tutovky domácích. „Bylo to spíš bojovné utkání, sílu soupeře jsme samozřejmě znali. Dvakrát jsme šli sami na bránu, z toho měly být góly,“ řekl po úspěšné premiéře na dobrovické lavičce trenér Vladimír Sedláček. 

V 11. minutě se prosmýkl mezi stopery Osvald, ti se ho báli atakovat a až Kafka zasáhl proti pokusu o jesličky. Po Volfově centru se pak před Kafkou zjevil zcela volný Miškovský, brankář mu však zmenšil střelecký úhel a nadvakrát ho vychytal.

Po přestávce Jirny převzaly otěže a Bartoš předvedl efektní skoky proti hlavičce kanonýra Melechovského z malého vápna a Vondráčkově střele z dálky. Na druhé straně hlavičkoval po přímém kopu nad bránu Volf. To vše byly jen záblesky mezi spoustou ostrých soubojů a faulů, naštěstí jediným vážně zraněným byl zlomený rohový praporek. 

Westernové hobby závody v Horním Bousově.
OBRAZEM: Jezdci s koňmi předvedli westernové umění
Ilustrační foto.
Mladá Boleslav se vrhá na opravy chodníků

Rozhodující akce byla nenápadná, o to větší výbuch nadšení na tribuně vyvolala. Bernátův centr od levé postranní čáry umístil na zadní tyči do sítě zapomenutý Fotr, letní posila z „klokaní“ juniorky.

„Soupeř byl víc na míči, ale my jsme vzadu nechybovali a jsem rád, že to kluci odmakali a poctivou prací dotáhli zápas k vítězství,“ uzavřel spokojený Vladimír Sedláček.

Dobrovice – Jirny 1:0 (0:0).

Branka: 79. Fotr.

Rozhodčí: Šedivka.

ŽK: Routek – Kocourek, Hruška, Klán.

Diváků: 320.

Střely na bránu: 3:3.

Rohy: 5:3.
Dobrovice: Bartoš – Novák, Routek, Žaloudek, Tvaroha – Miškovský (63. Fotr), Sedláček, Krystan (6. Eliáš, 84. Skuhravý), Osvald, Bernát (89. Fialka) – Volf (90.+3 Jakubec).

KAREL JEDLIČKA