Šlágr kola ve fotbalovém okresním přeboru se hrál v Kněžmostě. Tam přijelo Kostelní Hlavno a kdo čekal vyrovnaný souboj dvou týmů z čela tabulky, musel být zklamaný. Kdo však neodcházel zklamaný byli fanoušci domácího týmu. Ti museli být spokojeni jak s předvedenou hrou svého týmu, tak i s konečným výsledkem zápasu. Hosté sice herně také nepropadli, ale na skvěle hrající domácí, kteří se navíc přesně trefovali to nestačilo.

V Hradišti mělo domácí béčko proti Čisté neustálou herní převahu, ale střelecky to nebylo ono. Hosté se dostali ke snížení na 1:3 deset minut před koncem, ale na zvrat už to v tu chvíli nebylo.

Hosté z Rejšic měli na Sahaře výborný vstup do zápasu, když po čtvrt hodině hry vedli 2:0. Domácí Akuma ale nesložila zbraně a ještě do poločasu se jí podařilo snížit. S velkým odhodláním a úsilím pak domácí vstoupili do druhého poločasu a byli odměněni vyrovnáním, když se dvacet minut před koncem trefil Houser. Závěr pak vyzněl výrazně ve prospěch hostů, kteří se snažili strhnout výhru na svou stranu, ale domácí bod nakonec ubránili.

V Doubravě musel do branky v dresu Vrutice záložník Petr Musil a i jeho zásluhou si odvezli hosté ze souboje nováčku všechny tři body. Vrutice vedla v poločase 2:0, na což dokázali domácí odpovědět po hodině hry, kdy během tří minut vyrovnali. Vyrovnaný stav ale vydržel pouhé dvě minuty, po nichž vrátil Vrutici vedení a nakonec i zařídil výhru Havelka. Oba pak ještě dohrávaly o deseti, když si teplou vodu zajistili pět minut před koncem Kochman s Lukešem.

Do Chotětova přijelo k derby zápasu Bezno a domů nakonec odjíždělo s prázdnou. Domácí potvrdili v zápase roli favorita a v úvodní dvacetiminutovce spustili doslova uragán, když se trefili hned třikrát. Hosté z Bezna snížili až po hodině hry, ale před návštěvou 140 diváků už žádnou další branku nepřidali.

Čejetice jely v neděli do Kosmonos a prohrály tady 2:4. Hosté sice vedli po brance Kůtka. Domácí ale pak dali dvě branky, které dělila jedna minuta poločasová přestávka. Na konci prvního poločasu totiž vyrovnal Miškovský a na začátku toho druhého poslal domácí do vedení z penalty Došlý. Ti pak svůj náskok postupně navyšovali.

Kosořice si v poklidu poradily s Bělou, když o své výhře rozhodly prakticky už v prvním poločase.

Okresní přebor – 4. kolo

Kněžmost – Kostelní Hlavno 6:1 (3:0)
Branky: 21. a 63. J. Beran, 57. a 90. Soukup, 13. Chlup, 38. Šrytr – 82. Hlaváček. Rozhodčí: Šebela. ŽK: 3:4. Diváci: 295. Hráč zápasu: Moc – J. Bůžek.

Chotětov – Bezno 3:1 (3:0)
Branky: 11. Rusiňák, 17. Beneš, 21. Kern – 61. Kolovratník. Rozhodčí: P. Pažout. ŽK: 2:2. Diváci: 100. Hráč zápasu: O. Souček – Kolovratník.

Doubrava – Kropáčova Vrutice 2:3 (0:2)
Branky: 64. Šimíček, 67. Nedošetko – 4. Rambousek, 36. Černý, 69. Havelka. Rozhodčí: Kubín. ŽK: 3:3. ČK: 85. Kochman – 85. Lukeš. Diváci: 48. Hráč zápasu: Musil – Rambousek.

Akuma – Rejšice B 2:2 (1:2)
Branky: 29. Hlaváček, 71. Houser – 7. Menčík, 16. Fiksel. Rozhodčí: Kožej. ŽK: 4:3. Diváci: 99. Hráč zápasu: Skramužský – M. Rys.

MSK B – Čistá 3:1 (2:0)
Branka: 21. Kašing, 33. vlastní, 52. Čermák – 79. Horáček. Rozhodčí: Hloucal. ŽK: 0:0. Diváci: 85. Hráč zápasu: Hájek – Horáček.

Kosmonosy B – Čejetice 4:2
Branky: 45. a 75. Miškovský, 46. Došlý, 65. Řehoř – 22. Kůtek, 88. Jaroš. Rozhodčí: Vaňousek. ŽK: 2:3. Diváci: 25.

Kosořice B – Bělá 3:0 (2:0)
Branky: 42. a 62. Malík, 34. Bonomo. Rozhodčí: Janda. ŽK: 0:1. Diváci: 70.

PETR FENCL, JAROSLAV BÍLEK