Fotbalisté Mladé Boleslavi nepřišli před novou sezonu o klíčového záložníka Davida Jarolíma. Čtyřiatřicetiletý zkušený fotbalista a bývalý reprezentant zvažoval návrat do Hamburku, kde strávil nejlepší léta kariéry a kde má zaručeno místo trenéra mládeže, nakonec se ale rozhodl pokračovat v modrobílém dresu.

„Jsem velice rád, že David bude v Mladé Boleslavi pokračovat. V letošní jarní části Gambrinus ligy byl důležitým článkem našeho týmu a při doplnění hráčského kádru pro novou sezonu je důležité, že fotbalista Jarolímových zkušeností a kvalit v Mladé Boleslavi zůstává," uvedl v tiskové zprávě klubový prezident Josef Dufek.

Jarolím přišel do Mladé Boleslavi po letitých zkušenostech v bundeslize a půlročním angažmá ve francouzském Evianu letos v lednu a velkou měrou přispěl k postupu do finále Poháru České pošty. Za osmý tým ligové tabulky zatím odchovanec Slavie odehrál 16 soutěžních utkání: 11 v lize a pět pohárových.

Zkušený fotbalista, jenž se stal v tomto týdnu podruhé otcem, je jako bývalý kapitán Hamburku v klubu HSV stále velmi populární a německý klub s ním po skončení hráčské kariéry počítá na post trenéra mládeže.