Vítěznou premiéru prožil na lavičce Dlouhé Lhoty jako hlavní trenér Miloš Novák, bývalý asistent Daniela Jireše, který po dvou postupech v řadě u mužstva nečekaně skončil.

„Ke klubu mám vztah, bydlím nedaleko na Nové Telibi. Nechal jsem kvůli tomu i trénování žáků FK Mladá Boleslav. Moje angažmá je ale spíše provizorní, od zimy by měl přijít zkušenější trenér", podotkl po úvodním kole krajského přeboru Miloš Novák.
Jeho svěřenci porazili Poděbrady, starého známého soupeře z I.A třídy, 2:1 góly Horáka a střídajícího Kašíka z 89. minuty. „Byli jsme spíše šťastnější než lepší. Útočníci neudrželi míč vepředu, to nás stálo spoustu sil. Ve druhém poločase nás Poděbrady přehrávaly", konstatoval Novák.

Letos je v nejvyšší krajské soutěži kvůli odhlášení Mladé Boleslavi B, Ovčár, Velimi, Polep a Votic hned sedm nováčků. „I to byl jeden z důvodů, proč jsme postup neodmítli. Kromě asi tří soupeřů se nám oproti A třídě ani nenavýší náklady na cestování", zmínil Miloš Novák.

„Kádr by měl být kvalitnější, ze základu nikdo neodešel. Bohužel kvůli liknavosti mateřských oddílů stále čekáme na registrační průkazy a ani jednu ze čtyř posil jsme nemohli nasadit", štvalo Miloše Nováka.

Čtyřlístku posil vévodí bývalý hráč Sparty Radek Minář, který naposledy působil v Polsku, přišli i mladí krajní obránci Rambousek z Mnichova Hradiště (kmenový hráč Boleslavi) a Holánek z Nymburka a v jednání je příchod ofenzivního Volfa z Pěčic.

KAREL JEDLIČKA