Skóre samotné generálky však otevřel Petr Mareš, který se nadvakrát prosadil v hostující šestnáctce. Ještě do poločasu navýšil skóre Marek Matějovský a opět to bylo po dvojité střele. Ta první totiž skončila na tyči českobudějovické branky, opakovaná už našla cíl v síti.

Také ve druhém poločase se prvoligový favorit prosadil hned dvakrát. A to v rozmezí dvou minut. Nejprve se v 62. prosadil po Marešově rohu hlavou vzrůstem nevelký Tomáš Přikryl, poté se do míče na hranici vápna opřel Jiří Kateřiňák, který pár minut předtím vystřídal na pozici defenzivního středního záložníka Valentu.

Boleslavští fotbalisté sehráli v zimním přípravném období rekordních deset přípravných zápasů, z nichž sedm vyhrála, třikrát pak odešla poražena. Nejlepšími střelci byli třígóloví Komlichenko, Ladra a Přikryl.

Zima budiž ale zapomenuta, už v sobotu odstartuje pro Mladou Boleslav v polovině února fotbalové jaro. Do něj vstoupí aktuálně až jedenáctý celek tabulky domácím zápasem proti Karviné. Výkop bude v 15 hodin.

Ml. Boleslav – Č. Budějovice 4:0 (2:0)
Branky: 10. Mareš, 37. Matějovský, 62. Přikryl, 64. Kateřiňák. Rozhodčí: Ginzel. Diváci: 115.
Boleslav: Šeda – Pauschek, Klíma (77. Chaluš), Takács, Křapka – Jánoš – Přikryl (72. Magera), Matějovský, Valenta (57. Kateřiňák), Mareš (77. Daniel Novák) – Komlichenko (61. Ladra).
Budějovice: Staněk – Nitrianský (46. Řezáč), Kladrubský, Pavel Novák, Pouček (46. Vondra) – Čavoš, (46. Puchel), Javorek – Pešek, Hašek, Batioja (61. Mashike) – Táborský (14. Saicic).

Přípravné utkání: Pardubice - Mladá Boleslav U21.
Druholigový soupeř byl nad síly juniorů