„Je to o psychice. Máme mladé, pracovité mužstvo. Fotbal hrát umí, musí si ale víc věřit, hlavně doma,“ myslí si mladoboleslavský kouč Josef Weber.

K pomyslné hranici třiceti bodů, která zpravidla zaručuje týmům účast v nejvyšší soutěži i pro příští sezonu, jich Středočechům ještě pět schází. Naopak Teplice už ji pokořily, v minulém kole totiž vyhrály 2:1 na hřišti Liberce. „Ale chceme výš,“ naznačuje ofenzivní záložník žluto-modrých Patrik Žitný, že se skláři neuspokojí a zbývajících sedm prvoligových zápasů neodehrají v plážovém tempu.

„Chyby, kterých jsme se dopustili v zápase s Jabloncem, jsme si vyříkali. Do Teplic jedeme bodovat,“ doufá zkušený záložník Jiří Valenta v lepší výkon a především v další body. „Tepličtí na jaře doma ještě neprohráli. Minule vyhráli po povedeném závěru. Nečeká nás nic jednoduchého. Ale myslím, že na to máme a zápas zvládneme,“ dodává.

„Bolka“ nepohrála čtyři zápasy v řadě, z Brna a Plzně si dokonce přivezla plný počet bodů. Zlepšené výsledky pochopitelně neunikly ani Teplickým. „Kluci se po podzimních výkonech zvedli. Tvoří se tam nový mančaft, mladý tým. Boleslav má určitě vzestupnou formu, takže nás čeká nebezpečné mužstvo, nebude to nic lehkého. Musíme se připravit na sto procent a pak vyhrát,“ říká brankář Teplic Jakub Diviš, který na začátku sezony přišel na Stínadla právě z Mladé Boleslavi.

V zimě se pak k Teplicím připojil stoper Pavel Čmovš, další hráč, kterému se ve středočeském klubu nepovedl začátek ročníku, vedení ho proto z kádru společně s Divišem vyřadilo. Čmovš se ale na rozdíl od Diviše v Teplicích zatím neprosadil.

Podzimní duel skončil v Boleslavi 2:2, Diviš stál tehdy podruhé mezi teplickými tyčemi. I tentokrát pro něj bude utkání prestižní, gejzír emocí prý ale vypustí maximálně až po zápase. „Tehdy jsem emoce zvládl dobře. Myslím, že teď už to pro mě nebude tak horké,“ usmívá se nový miláček teplického publika.

(lk, fbi)