V posledním odehraném kole na Baníku se i kvůli neuznanému gólu odmlčel, šest zářezů ve čtyřech předcházejících zápasech ale vystřelilo Golgola Mebrahta mezi elitní kanonýry nejvyšší soutěže. Plodnější byli v úvodních třinácti kolech pouze plzeňský Michael Krmenčík (9), teplický David Vaněček a jablonecký Stanislav Tecl (po 7). Na rozdíl od prvních dvou ale Australan v boleslavských službách neodehrál kompletní počet zápasů, proti Spartě a v Karviné ho ze hry vyřadilo zranění.

MEBRAHTU, POTOM DLOUHO NIKDO

Sedmadvacetiletý snajpr jako jeden ze čtyř hráčů dosáhl v HET lize na hattrick. Povedl se mu proti silnému Zlínu. „Jsem rád, že jsme vyhráli a já jsem pomohl týmu,“ svěřoval se poté hráč se vskutku fotbalovým jménem. Čich na góly ukázal už v loňské sezoně, která pro něj byla premiérovou v české nejvyšší soutěži. Nyní stojí před velkou šancí osm gólů překonat.

Druhého takového střelce ale v Boleslavi postrádají. O zbylých jedenáct úspěchů se podělilo osm hráčů.

44. ročníku autorské soutěže Dětská nota. Na snímku vítěz Adam Koubek.
Dětskou notu ovládla Samá voda

Mezi jednogólovými jsou i zbylí klasičtí útočníci. Komličenko je momentálně v polovině osmizápasového disciplinárního trestu a svou bilanci rozšíří nejdříve na jaře. Magera pro změnu naposledy zaskakoval v obraně. Odchovanec Chramosta, který v lize zažil už i dvoucifernou sezonu, se ne a ne střelecky chytit.

Také pořadí v počtu asistencí kralují Plzeňáci hrající letos tak trochu jinou ligu. Krmenčík s Kopicem připravili každý po šesti gólech. Mezi trojicí se čtyřmi příhrami na branku je i defenzivní štít Jakub Rada. Pozadu nezůstává ani klasický špílmachr – Marku Matějovskému statistici evidují tři asistence.

Na Baníku si bilanci o vychytanou nulu vylepšili oba brankáři Mladé Boleslavi. Kamran Agajev na první zápas v české lize, v němž neinkasoval, nebude vzpomínat v nejlepším.
Čtvrthodiny před koncem byl po dvou žlutých udělených v rychlém sledu jako druhý hráč Boleslavi v sezoně vyloučen. Mezi tyče se tak vrátil Luděk Vejmola, který udržel čisté konto už v duelech s Brnem a na Slovácku. Nejméně útoků zatím pokořilo Jana Laštůvku, jednička Slavie uzamkla svou bránu proti osmi týmům.

Do horší poloviny mezi všemi gólmany řadí dvojici z města škodovek i průměr inkasovaných branek či procento úspěšnosti zákroků. Nepatrně příznivější čísla má Vejmola. Bilance obou se evidentně svezla s katastrofálním vstupem mužstva do soutěže.

Statistika v HET lize srovnává i trenéry. Dušan Uhrin se může najít mezi těmi s nejšťastnější rukou při střídání. Hráč z lavičky se gólově odvděčil třikrát.

To nepoměrně důležitější ovšem skrývá pro všechny v klubu samozřejmě celková tabulka HET ligy a v ní nadále stoupající postavení momentálně devátého mužstva.

Ilustrační foto
Firmy marně hledají dělníky a opraváře