V obou případech jde o mladé a talentové fotbalisty, kteří prošli mládežnickými reprezentacemi. Dvaadvacetiletý Hubínek si dokonce zahrál na letošním mistrovství Evropy jednadvacetiletých v Polsku. Do nového ligového ročníku dosud nezasáhl. V Ďolíčku se dostal do nemilosti poté, co v létě oznámil záměr klub opustit.

„Pracovitý, bojovný hráč, s dobrou střelou ze střední vzdálenosti. V Bohemce předváděl velmi dobré výkony. Může pro nás být značným přínosem,“ charakterizoval prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek novou posilu do záložní řady, se kterou se středočeský klub domluvil na čtyřleté smlouvě.

Devatenáctiletý obránce Chaluš už stihl projít třemi pražskými kluby. Odchovanec Sparty, ale v současnosti kmenový hráč Slavie se ovšem dostal do povědomí fotbalových fanoušků především v barvách Příbrami. S ní získal dorostenecký titul, zahrál si juniorskou Ligu mistrů a posbíral i na svůj věk úctyhodných sedmatřicet prvoligových startů.

„Má velký potenciál. Je schopný nám pomoct. Možná bude potřebovat nějaký čas, ale věříme, že kvalitu má. Dokázal to i na mistrovství Evropy devatenáctiletých a dokazoval to i v Příbrami. Ne náhodou si ho vybrala i Slavia,“ prohlásil Dufek o Chalušovi.

I když to po nešťastném vyřazení z evropských pohárů a nevalných výsledcích v lize vypadalo spíše na zeštíhlování boleslavského kádru, nemusely by být ani už avizované posily těmi posledními. „Stále se snažíme mužstvo doplnit, je otázkou, zda se to podaří dotáhnout. S kluby jsme domluvení. Ještě záleží na hráčích a agentech. Máme na to zhruba dva dny,“ prozradil šéf klubu, který se po pěti odehraných kolech překvapivě krčí u dna ligové tabulky s pouhým bodem na kontě.

V reprezentační pauze, před kterou nezdary vygradovaly totálně nepovedeným představením na Slavii, v Boleslavi pracovali nejen na doplnění kádru. Svěřenci trenéra Dušana Uhrina mladšího absolvovali několikadenní soustředění v Břízkách. „Snažili jsme se mužstvo semknout. Hráči se intenzivně připravovali nejen po kondiční stránce, ale i psychologické a týmové,“ poznamenal Josef Dufek. „Věřím, že zápas s Brnem zvládneme a bude startem k lepším zítřkům hlavně z hlediska výsledků. Myslím, že s předvedenou hrou v úvodních zápasech nebyl problém, tedy až na zápas na Slavii, kde ale musíme brát v potaz i kvalitu soupeře,“ uzavřel.