„Dnešní vítězství je pro nás dalším cenným ziskem v boji o záchranu. Jsem rád, že se nám konečně podařilo naplno bodovat i venku. Kluky bych chtěl pochválit za to, jak utkání ve velkém vedru zvládli," komentoval utkání kouč Benátek Pavel Jícha.

Jeho svěřenci šli do vedení ve 37. minutě, kdy skóre otevřel Jan Mižič. „Uplatnil jsem při zakončení technickou střelu před bezhlavou pumelicí. Jsem rád, že jsem nás poslal do důležitého vedení," komentoval první gól zápasu sám jeho střelec. „V prvním poločase jsme hráli podle našich představ a po pěkné akci šli zaslouženě do vedení," hlásil spokojenost i kouč Jícha.

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav
Dukla zachránila Boleslavi sezonu

Hned z kraje druhé půle bylo v hostujícím táboře ještě veseleji. Z rohového kopu totiž posadil Walter míč na hlavu Synkovi a bylo to 0:2. Domácí se ale dokázali dostat na kontakt. To když zleva odcentroval Faust a Jiří Kabele v pokutovém území procpal míč za Michňova záda.

Hosty to ale nerozhodilo a dokázali zápas dovést do vítězného konce. „Kvalitní soupeř po našem zvýšení na 2:0 přidal a byl nebezpečný, což prokázal korigující brankou. Posledních třicet minut jsme však odehráli velmi zodpovědně směrem dozadu a Litoměřickou už do žádné šance nepustili," dodal k zápasu kouč vítězného celku.

Na druhé straně byl naopak smutek, což potvrzuje komentář domácího lodivoda Michala Slabého: „Dnešní zápas se vyznačoval dvěma rozdílnými poločasy. V tom prvním byli hosté lepší. Možná v prvních dvaceti minutách jsme byli více u míče my, poté mi ale přišlo, že byly lepší Benátky, zejména co se týče rychlosti." A pokračoval: „Něco jsme si řekli o poločasové přestávce. Hodně však doplácíme na to, že máme úzký kádr a dost lidí zraněných. To není žádná výmluva, to je fakt. Klukům nechci nic vyčítat, neříkám, že ten zápas odchodili, ale tohle je málo."

Další kolo čeká na týmy v ČFL už ve středu. Benátky přivítají v 17 hodin Převýšov, Cukrovarníci Písek.

ČFL – 29. kolo

Litoměřicko – Benátky 1:2 (0:1)
Branky: 60. Kabele – 37. Mižič, 48. Synek. Rozhodčí: Štěrba. ŽK: 1:1. Diváci: 150.
Benátky: Michňa – Tvrzník, Borovička, Hošťálek, Horák – Mižič (65. Kamlach), Knobloch (88. Jäger), Šimeček, Walter (73. Kraus), Boček (82. Sudek) – Synek.

Převýšov – Dobrovice 2:1 pk
Branky: 45. Kraják – 60. Žaloudek. Rozhodčí: Drábek. ŽK: 0:1. Diváci: 240.
Dobrovice: Bartoš – Novák, Routek, Lukáš, Pelyak – Eliáš (78. Zikmunda), Tvaroha, Žaloudek, Osvald (94. Jakubec), Bernát (85. Golovko) – Strnad (75. Dordevič).

Ilustrační foto.
Čejetice chystané rozšíření hřbitova odmítají