Rozvázání více než rok a půl trvající spolupráce klub během pondělí potvrdil na svých webových stránkách s tím, že k ní došlo po vzájemné dohodě po páteční valné hromadě.

Vedením po podzimu patnáctého mužstva tabulky byl pověřen asistent a kouč rezervy Jan Buryán. O novém kormidelníkovi by mělo být jasno v nejbližších dnech.

„S vedením klubu jsme nenašli společnou řeč pro další spolupráci,“ okomentoval Pavel Jícha pro Deník svůj odchod. „Měl jsem určité požadavky na posílení hráčského kádru. Jejich splnění jsem považoval za stěžejní pro jarní záchranářské boje. Vedení však nebylo schopné je akceptovat,“ zdůvodnil kouč.

Mladoboleslavská koulařka Marta Valtová byla v Praze jediný centimetr od čtvrté příčky.
Valtová pátá v kouli na republice

S týmem se úspěšně zachraňoval už v minulých sezonách, nyní ale stejnou metu začal považovat za nereálnou. „Moc mě to mrzí, ale v aktuálním stavu bez dlouhodobě zraněných kvalitních hráčů a případných posil jsem přestal věřit, že bych tým opět dovedl k záchraně,“ poznamenal pětačtyřicetiletý stratég.

S takovým pohledem se ale neztotožňuje vedení klubu, podle kterého je i v silách stávajícího kádru zachování třetiligové příslušnosti. „Mužstvu nadále věříme na sto procent,“ potvrdil sportovní manažer Petr Spousta. „Bylo to jeho rozhodnutí, které jsme akceptovali. Nový trenér je zatím v jednání,“ dodal k trenérské rošádě.

Navzdory odchodu od rozdělané práce prý Pavel Jícha bude na benátecké angažmá i hráče, které u Jizery vedl, vždy rád vzpomínat. „Zažil jsem zde nádherné chvíle, dva roky po sobě se nám podařilo výrazně přispět k záchraně, i když naše papírové šance byly pramalé. Navždy v mém srdci zůstanou i benátečtí fanoušci, kteří jsou vynikající.“

Benátky ze sedmnácti podzimních zápasů vydolovaly devatenáct bodů, horší byly Benešov (18), Čížová (10) a Nymburk (8). Do mistrovského jara vstoupí 11. března v Brozanech, tedy na hřišti jednoho ze tří týmů, které mají o dva body více.

Ilustrační foto.
Benátky se loučily se sezonou a Stejskalem