Pět kol před koncem získalo benátecké béčko razítko na postup do I. B třídy, stalo se tak stylově v přímém souboji s druhým Kostelním Hlavnem, které ale svou kůži neprodalo lacino.
Skóre otevřel pěknou střelou do šibenice v 9. minutě domácí Krýda, jenže Hlavno se nehodlalo vzdát a z první akce vyrovnalo. Zvoníčkův křížný pas umístil bez přípravy do sítě Sůra. Brankář hostů Musil odolával drtivému náporu ve 24. minutě. Nejdříve zneškodnil nájezd dorostence Štrbíka, po následném rohu vyškraboval zpod břevna Pařízkovu dělovku na další roh a teprve z něj ho překonal zblízka Hrdlička. Nejstarší hráč na trávníku Jindřich Bůžek však ve 39. minutě vypálil z dálky, míč se sice odrazil od břevna, ale dopadl na ruku domácího Langšádla a sám Bůžek z penalty vyrovnal na 2:2. Přesto šla benátecká rezerva do kabin s náskokem – Musil neudržel Čadilův trestný kop a Hrdlička pohotově dorazil.
Hned po přestávce kopali i domácí penaltu po faulu na Čadila, jenže Karásek Musila nepřekonal a Hlavno vzápětí potřetí vyrovnalo. Nepovedený odkop brankáře Kubáta vrátil do sítě opět Jindřich Bůžek. Domácí v poli dominovali, na rohy vyhráli 8:0, ale až čtvrté vedení v zápase udrželi. Hrdličkův centr promáchl hostující Hlaváček a za ním číhající Krýda snadno skóroval. Za chvilku se dočkal dokonce hattricku, když se jeho volej po rohovém kopu odrazil od břevna pár centimetrů za čáru.

Akuma byla v Židněvsi lepším týmem pouze v úvodní dvacetiminutovce, z čehož vytěžila i vedoucí branku z kopačky hrajícího trenéra Skramužského. Tři další branky mohl přidat Strnad, další šance zazdili ještě Valenta s Bernatem. Pak si vzal režisérskou taktovku domácí Michal Měkota. Do poločasu dokázal dvěma góly zápas otočit, po změně stran přidal ještě další dvě branky. Hosté už hrozili jenom z rychlých brejků, ale uspět nedokázali.

Také Beznu patřila proti Kněžmostu úvodní dvacetiminutovka. V ní si vytvořili i dvě velké šance, z nichž tou druhou byl pokutový kop, ale kapitán Möbius jí zahodil. Hned vzápětí přišel trest na druhé straně z kopačky Štěpánka. Hosté navíc své vedení pojistili čtvrt hodiny před koncem zápasu.

Do Hradiště přijely Kosořice a body se tady zaslouženě dělily. Hra probíhala víceméně ve středu hřiště a vyložených šancí mnoho k vidění nebylo, jenom hosté trefili břevno. Ve druhém poločase šli hosté do vedení po chybě domácího brankáře Kroupy, který ji ale za dvacet minut odčinil, když úspěšně proměnil penaltu na druhé straně.

Čejetice doma nestačily na Chotětov. Domácím chyběl Plintovič a zbytek jeho spoluhráčů si nedokázal vytvořit žádnou kloudnou akci. Hosté je ve všem převyšovali a zaslouženě si odvezli všechny tři body.

Bělá vyhrála derby s Čistou. Po bezbrankovém poločase se jako první trefil domácí Martin Toman, ale hosté přišli v 76. minutě s odpovědí zásluhou Pavla Bláhy. Remízu ale odmítl osm minut před koncem Tomáš Hodovanec a jenom potvrdil skvělou jarní formu Bělé pod Bezdězem.

Rejšické béčko se na domácí zápas proti Předměřicím posílilo o áčkaře Korejzu s Jonem a totálně svého soupeře deklasovalo. Už v poločase to bylo 6:0, ve druhém poločase přidali s chutí hrající domácí další dvě branky. Hattrick zaznamenali Milan Korejza i Jan Fiksel.

Okresní přebor – 21. kolo

Židněves – Akuma 4:1 (2:1)
Branky: 32., 36., 64. a 90. M. Měkota – 12. Skramužský. Rozhodčí: Chrastina. ŽK: 1:3. ČK: 82. L. Hendrych. Diváci: 90. Hráč zápasu: Měkota – Kohnhäuser.

Čejetice – Chotětov 1:3 (0:1)
Branky: 78. Polanka – 30. Bůžek, 62. Linek, 83. Souček. Rozhodčí: Kožej. ŽK: 4:1. Diváci: 55. Hráč zápasu: Smazal – Buryán.

Bezno – Kněžmost 0:2 (0:1)
Branka: 25. Štěpánek, 75. J. Beran. Rozhodčí: P. Pažout. ŽK: 0:0. Diváci: 80. Hráč zápasu: Koníček – J. Beran.

MSK B – Kosořice 1:1 (0:0)
Branky: 65. Kroupa – 47. Adámek. Rozhodčí: Bez. ŽK: 1:2. Diváci: 50. Hráč zápasu: Zdobinský – Adámek.

Bělá – Čistá 2:1 (0:0)
Branky: 56. M. Toman, 82. Hodovanec – 76. Bláha. Rozhodčí: J. Pažout. ŽK: 2:4. Diváci: 238.

Benátky B – K. Hlavno 5:3 (3:2)
Branky: 11., 74., a 78. Krýda, 25. a 43. Hrdlička – 38. a 54. J. Bůžek, 20. Sůra. Rozhodčí: Hloucal. ŽK: 0:1. Diváci: 60.

Rejšice B – Předměřice 8:0 (6:0)
Branky: 8., 27. a 48. Korejza, 13., 23. a 37. Fiksel, 25. Rys, 70. Štěpán. Rozhodčí: Chládek. ŽK: 0:0. Diváci: 30.

KAREL JEDLIČKA, PETR FENCL, JAROSLAV BÍLEK