Poprvé od roku 2003 se v Bělé pod Bezdězem hrála 1.A třída. Bod za bezbrankovou remízu si odtud odvezlo benešovské béčko a trenér Martin Toman měl smíšené pocity. „Těší mě nula na kontě inkasovaných branek, protože ta se nám ani v B třídě mockrát nepodařila. Škoda ale nevyužitých příležitostí, kterých jsme měli víc než soupeř, hlavně v úvodní čtvrthodině. Po přestávce už to byly spíše takové pološance, celkově ale myslím, že jsme byli k vítězství blíž".

Trenér postrádal svého potrestaného syna a z pracovních důvodů Součka, zato nasadil do základní sestavy dvě posily z oddílů, které v létě sestoupily do okresu: Sabola z Kosořic a Klepáče z Kosmonos. Na lavičce byl připravený ještě exkosmonoský brankář Hošťálek. „Všichni jsou u nás na hostování. Verner zachytal výborně, ale bude mít dovolenou a talentovaný Hošťálek dostane příležitost už v derby v Bakově, kde chceme určitě uspět", uvedl Toman.

Bělá jako řada jiných klubů postoupila až dodatečně, po vlně krachů a odhlašování soutěží, která se přehnala krajem. „Konzultovali jsme to s městem, které nám pomohlo s kaucí za vyšší soutěž a podporuje i naši běžnou činnost. Na krajské úrovni už máme žáky i dorost, což je finančně dost náročné", připomněl bělský trenér.

„Ambice máme na střed tabulky, chceme hrát osmé až desáté místo bez starostí o záchranu", dodal Martin Toman.

To Bakovští jsou již zavedeným účastníkem I. A třídy. Jako jediný tým z kvarteta boleslavských týmů však v úvodním kole nebodoval, když prohrál na hřišti Hradištka 1:2. V derby tak má tedy co napravovat.

KAREL JEDLIČKA, JAROSLAV BÍLEK