Exotické angažmá začalo velkolepě. Krmenčíka na letišti vítaly davy natěšených lidí. Když pak ale český útočník spustil v rozhovoru pro klubový web, fanoušci okamžitě znejistili. Snad nehraje fotbal stejně blbě, jako mluví anglicky, pomysleli si někteří.

Krmenčík si v kabině sedl před kamery a kostrbatou angličtinou odpovídal na dotazy. Pletl slova, nedodržoval správný slovosled a občas se zakoktal. Úsměv ani sebevědomí, které má na rozdávání, přitom neztratil.

„Myslím, že jsem jako Fernando Torres,“ přirovnal se ke svém idolu a španělské legendě. „Hrál jsem Ligu mistrů, zahrál jsem si proti Realu Madrid a Sergio Ramosovi,“ představil se Krmenčík. „Chci nastřílet hodně gólů a získávat trofeje.“

Video pobavilo české fanoušky, kteří si Krmenčíka dobírají za jeho chabou jazykovou vybavenost. A taky poukazují na jeho chybějící inteligenci, o čemž se veřejnost mohla už několikrát přesvědčit. Třeba během duelu za Slavii proti Plzni se Krmenčík nepatřičně vymezil proti bývalému klubu. Někdejší spoluhráče provokoval a dokonce se přidal k vulgárnímu pokřiku fanoušků proti Viktorii.

Ondřej Kúdela oslavuje slávistický titul.
VIDEO: Královské přivítání. Kúdelu na letišti v Jakartě bouřlivě vítali fanoušci

„Tak Krmenčík neumí moc anglicky. No a? Že ho ale lidi placení za PR a support nechají takhle vystoupit, je teda mnohem horší. Ať už lidé z klubu, tak i agent. A nejedná se jen o image tam, ale i tady. Tohle se dalo vyřešit zatím nějakým statementem. O tom ale rozhoduje i on,“ napsal na Twitter bývalý fotbalista Jakub Podaný.

Rozhovor s Krmečníkem:

Zdroj: Youtube

Devětadvacetiletý Krmenčík, který v minulé sezoně hostoval ve Slavii z Brugg, podepsal s asijským týmem Persija Jakarta tříletou smlouvu. V indonéském klubu z desetimilionové metropole se potká s bývalým spoluhráčem z Edenu Ondřejem Kúdelou. Trenérem brankářů je další Čech Jan Klíma.

Jedná se už o třetí zahraniční angažmá Krmenčíka. Holohlavý útočník, který získal s Plzní tři mistrovské tituly, si kromě Brugg zahrál i v řeckém celku PAOK Soluň.