"Důvodem odvolání je klesající trend, jak výsledkový, tak především herní. Nejsme klubem, který odvolává trenéra na základě několika nepodařených výsledků, ale zde bohužel šlo o dlouhodobý trend, který se navíc stupňoval," upozorňuje předseda představenstva Pavel Šedlbauer. Vyjádřil se také ke konci sportovního ředitele Dovalila. "Sportovní ředitel měl za sportovní část zodpovědnost a výsledky nepřicházely jak na hřišti, tak ani v rámci posílení základního kádru A mužstva.

Mohamed Salah.
Ronaldo s Balem ostrouhali. Nejkrásnější gól minulé sezóny dal Mohamed Salah


Hejkal působil několik let na pozici asistenta v Teplicích i ve Spartě, poté vedl juniorku FK Teplice, s níž získal na jaře mistrovský titul. Od léta byl pak ve funkci skauta a analytika v pražské Spartě. "Stanislav Hejkal dobře zná místní prostředí, navíc zde již dvakrát úspěšně působil. Patří mezi velké fotbalové odborníky, i když není zatím tolik prověřený jako hlavní trenér," říká Šedlbauer.

Vachouška netřeba představovat. Bývalý reprezentant zakončil svou prvoligovou kariéru v Teplicích, kde ji také začal. Několik sezon byl oporou áčka, a to nejen na hřišti, ale i v kabině. "Štěpán Vachoušek je místní patriot a klubový odchovanec, do práce na mládežnickém úseku navíc vstoupil s velkou vervou a zápalem, v čemž věříme, že bude pokračovat i ve sportovním vedení klubu," sdělil Šedlbauer k jmenování nového sportovního ředitele.

Stanislav Hejkal povede Teplice už ve středu v domácího poháru, ve kterém se "žlutomodří" představí od 16 hodin v Praze na hřišti Loko Vltavín.

Nicolae Stanciu.
Óda na Spartu. Složil ji dirigent Stanciu. Věřím, že vyhrajeme titul, ubezpečuje