Díky třem bodům z Trnavy stále žije naděje na vítězství ve skupině Ligy národů. „Dá se říct, že na Ukrajině nás čeká rozhodující zápas,“ podotkl střelec AS Řím.

Patriku, skoro by se chtělo říct, že to dnes bylo ve stylu: Přišel, viděl zvítězil. Co vy na to?
Dalo by se to tak pomalu říct (směje se). Ale ne, jsme moc rádi, že jsme ten zápas zvládli. Dobře víme, že v posledních utkáních to nebylo ono. Je tůležité vítězství jak pro vývoj skupiny, tak pro nás, co se týče sebevědomí. Jsme rádi, že je pořád o co hrát.

Bořek Dočkal vás chválil, že jeho centr na gól nebyl úplně povedený a že jste si ho dobře našel. Jak jste to viděl vy?
No, já sám jsem chvíli předtím dával dost nepovedený centr na něj, takže se nám to tam dobře sešlo (směje se). Nabíhal jsem tam zezadu a věděl jsem, že se to bude točit od brány. Balon jsem si našel a šlo jen o to dobře to trefit.

Jaký byl trenérův plán s útočníky? Krmenčík měl soupeře rozběhat a vy to potom dorazit?
Když řeknu, že to tak mělo být, tak mi to ani nebudete věřit. Nevím přesně, jak to trenér měl. Já jsem prostě přijal svou roli, že začnu na lavičce. Možná, že se pro tento zápas hodil víc typologocky Michal. Trenérům každopádně patří velký dík, že nás připravili přesně na to, co pak Slováci hráli. Myslím, že takticky jsme to zvládli výborně.

Michael Krmenčík se raduje, vsítil totiž první branku české reprezentace.
Šilhavý začal triumfem v derby. Slováky srazil supernáhradník Schick
Usain Bolt na fotbalovém tréninku
Sprinter Bolt válí i na fotbalovém hřišti. V přípravě vstřelil dva góly

Co jste říkal na atmosféru a bude za měsíc v Česku lepší?
Atmosféra byla super. Čekal jsem, že možná přijede trošičku víc českých fanoušků. Mrzí mě to, protože mohli zažít taky vítězství. Věřím však, že na odvetu přijde u nás taky plný stadion a opravdu to bude ještě lepší.

Jak vidíte šance Česka ve skupině Ligy národů?
Myslím si, že je to klíčové utkání pro další vývoj skupiny. Chceme hrát o vítězství ve skupině, takže to bylo strašně důležité vítězství. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Dá se říct, že na Ukrajině nás teď čeká rozhodující zápas.