„Pro zápas máme k dispozici nejužší kádr v této sezoně,“ přiznává kouč.

Vrásky mu přibyly minulý týden po derby na Letné, v němž musel hned třikrát nuceně střídat. Pro zranění skončilo trio Hušbauer, Kúdela a Coufal.

FC Viktoria Plzeň - Real Madrid CF
Zázrak se nekonal. Real deklasoval Viktorii pěti góly

„Jeden z nich bude možná hrát, ale ještě to není na celé utkání. Určitě se nestane, že by z nich nastoupili dva,“ dodává Trpišovský.

Lépe než v derby

Remíza 2:2 ze stadionu Sparty nevypadá na první pohled špatně, ale kdo zápas sledoval, viděl jeden z nejhorších výkonů slávistů v této sezoně.

„Musíme hrát o hodně lépe, proti Kodani by nám takový výkon nemusel stačit,“ ví záložník Jaromír Zmrhal. „Jde o důležitý zápas. Postup by nám ještě nezajistil, ale může být zlomový v tom, že bychom bodově hodně odskočili.“

Zápas 14. kola FORTUNA:LIGY mezi Sparta Praha a Slavia Praha, hraný 4. listopadu v Praze.
Pražské derby je minulostí. Kdo vládne hlavnímu městu?

Slavia má po výhře v Kodani šest bodů, její dnešní soupeř o dva méně. Pro oba celky jde tedy o hodně.

„Proti Spartě jsme ustoupili od fotbalu, který nás zdobil, musíme se k němu vrátit,“ má jasno Trpišovský o plánech na zdolání dánského protivníka.

Bude-li se jeho tým dnes večer radovat, může pomalu začít přemýšlet o soupeřích do jarních vyřazovacích bojů v Evropské lize. Večer sledoval zápas Plzně s Realem a jeho přáním je nastoupit také proti velkoklubu. „Ideálně z britských ostrovů,“ usmívá se Trpišovský.

Zápas 14. kola FORTUNA:LIGY mezi Sparta Praha a Slavia Praha, hraný 4. listopadu v Praze. Štetina.
Sparta vedení neudržela, Slavia se po remíze v derby vrací na první místo