„Pro mě je to fantastická škola. Na každém tréninku dokazuje, že je jedním z nejlepších na světe. A věřím, že kvalita kádru United je dalším motorem také pro něj. Jsem rád za možnost s ním sdílet hřiště,“ vyznává se talentovaný gólman, který má za sebou i první pozvání do reprezentačního A-týmu.

Prožíváte poměrně hektické dny: máte za sebou úspěšný sraz U21 i premiérovou pozvánku do áčku. Jak byste zhodnotil reprezentační pauzu s několikadenním odstupem?
Bylo to náročné, ale užil jsem si to. S jednadvacítkou se nám podařilo oba zápasy vyhrát a skvěle vstoupit do nové kvalifikace. Vše fungovalo, v Budějovicích o nás bylo super postaráno a užívali jsme si také výbornou partu. A pozvánka do prvního týmu pak byla nečekaná, ale krásná. A jsem za ni moc rád.

Máte za sebou již dost kabin a zajímavých momentů, ale přesto: byl jste před prvním setkáním s prvním týmem nároďáku nervózní?
Nervózní jsem určitě nebyl. Jsem rád, že jsem dostal šanci nakouknout do nároďáku a poznat se s kluky i realizačním týmem. Užil jsem si každou minutu.

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) zakončili ligovou sezonu v derby se sousedním Zlínem.
Experti před derby favorizují Slovácko. Sovišovi vadí nevraživost fanoušků

Jaká je aktuálně Vaše pozice v Manchesteru a jaké jsou plány do budoucna?
Aktuálně jsem v kádru prvního týmu, se kterým absolvuji prakticky veškeré tréninky, k zápasům nastupuji za tým do 23 let. Na začátku sezóny se řešila možnost hostování, ale sportovní vedení klubu si přálo, abych zůstal. Výhledově bych určitě chtěl vyrazit na hostovaní a nasbírat potřebné zkušenosti. Uvidíme, jestli se bude řešit už směrem k zimě, nebo až během jara.

Okolo klubu je teď živo především díky příchodu Cristiana Ronalda. Dokážete popsat, jaké šílenství ve městě a mezi fanoušky způsobil?
Příchod Cristiana vyvolal obrovské šílenství. Je až neuvěřitelné, jak velká je síla jeho osobnosti. A tím zdaleka nemyslím jen ve fotbalovém prostředí. Jeho návrat do Manchesteru je velkým příběhem, který má vedle sportovní stránky přesah samozřejmě také do marketingu a obchodní strategie klubu. Fanoušci United jsou navíc po celém světě, takže bych označil celou akci jako globální záležitost.

Byli jste z jeho příchodu v očekávání také v kabině, nebo tam přeci jen toto nefunguje tolik jako na fanouškovské scéně?
Očekávání v kabině byla velká, přece jenom je to jeden z nejlepší hráčů na světě a nebál bych se říct celé historie. Není moc fotbalistů, kterým se podaří si s takovým hráčem zahrát v jednom týmu, pozorovat jeho schopnosti při každém jednotlivém tréninku.

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) v 7. kole FORTUNA:LIGY podlehli pražským Bohemians 1:3.
Expert Sadílek: Trpišovský si najednou není jistý, kdo by vlastně měl hrát

Jak na vás samotný Cristiano působí, měli jste možnost spolu prohodit pár slov?Cristiano je neuvěřitelný profesionál. I za těch pár dní, co jsem měl tu možnost kolem něj být a trénovat, dokazuje, že i ve svém věku je pořád naprostou extra třídou. Je inspirativní pozorovat jeho rituály, poctivost v péči o tělo a zdraví i obrovskou soustředěnost na každý jednotlivý detail. Měl jsem tu možnost s ním prohodit pár slov, je to skvělý chlap.

Může být Ronaldo z vašeho úhlu opravdu tou proměnnou, která posune tým na nejvyšší příčky?
Věřím, že ano. Jeho osobnost i mentalita vítěze jsou výjimečné.