Boleslav i Zlín začaly nový ligový ročník shodně špatně. Pro boleslavské fotbalisty byl debakl 0:4 ve venkovním duelu nejhorším vstupem do mistrovského ročníku od podzimu 2004, kdy působí v nejvyšší české lize. Zlín doma podlehl v regionálním derby Slovácku 1:2, přestože vedl Poznarovým pokutovým kopem, ale v závěrečné půlhodince Navrátil a Daníček (z penalty) zápas otočili ve slovácký prospěch.

Z dvaadvaceti dosavadních vzájemných prvoligových duelů Boleslav vyhrála třináct, prohrála šest a nerozhodně se hrálo třikrát. Při souhrnném skóre 40:20 v boleslavský prospěch činí střelecký průměr 2,72 gólu na utkání.

„V prvním kole jsme dostali direkt a nyní je důležité, abychom se z něj sebrali. Musíme se poučit z chyb a vyhrát za každou cenu se Zlínem,“ burcoval mladoboleslavský Dominik Mašek. Ve čtvrtek už byla nálada v týmu lepší. „První dva dny po porážce byly nepříjemné, což je vždy. Nyní se soustředíme na další zápas, který chceme vyhrát. Atmosféra se uklidnila a jsme pozitivní,“ prozradil fotbalista.

Jaký byl mladoboleslavský týden? „U videa jsme si ukázali chyby a spousty věcí jsme si vyříkali. Víme, co je potřeba zlepšit. Nyní už trénujeme standardně a ladíme formu,“ odpověděl Mašek a promluvil o sobotním utkání: „Musíme se hlavně zaměřit na defenzivní část. Dostali jsme čtyři góly. Celý tým se musí zlepšit v defenzivní fázi. Fotbalovost máme, jen ji k tomu přidat. To bude klíč k úspěchu.“

Fotbalisté Pěčic, ilustrační fotografie
Jindy gólman, teď střelec. Tomáš Dufek dal čtyři branky