„Že se ve fotbale prohraje utkání se soupeřem z nižší soutěže, to se může stát. Chrudim nás však předčila v nasazení a bojovností, a to se stát nemělo. Pro některé hráče tímto skončila mistrovská podzimní sezona, neboť prokázali, že nestačí ani na druhou ligu,“ nešetřil tým po zápase trenér Jozef Weber.

Na hřišti nováčka ČFL dal příležitost širšímu kádru. V porovnání s vítězným ligovým duelem se Slováckem poslal na plac až na Pauscheka a Hůlku zcela odlišnou základní jedenáctku. Potřebná šťáva ale chyběla.

V úvodní půlhodině si favorit vytvořil určité střelecké příležitosti, domácího brankáře Zímu ale nezaskočila žádná z nich. V jednom případě měl dobře postavenou tyč.
Jak vypadá fotbalová přímočarost s chladnokrevnou koncovkou, ukázal až třináctý tým druhé ligy.

V rozmezí pěti minut zasadil vždy po centrech z pravé strany dva údery, z nichž už Středočechy nevytáhlo ani poločasové nasazení Komličenka s Ladrou. „Matějovského jsem střídal s ohledem na nejbližší ligové utkání, byli jsme předem domluvení, že odehraje jen první pohárový poločas, nechtěli jsme riskovat, že by se ve druhé poločase zranil,“ objasnil Weber stažení uzdraveného tvůrce hry.

Nejlepší střelec ligy Komličenko se stejně jako celý tým dostal k ohrožení branky Východočechů až v závěrečné čtvrthodině, potupu už ale hosté ani nezmírnili. „Vývoj utkání ovlivnila druhá obdržená branka, potom už to bylo složité, když jsme prohrávali o dva góly. I když hráči, kteří chtějí hrát první ligu, by si měli i tak s nepříznivým stavem poradit,“ čílil se Weber.

Chrudim - M. Boleslav 2:0

Branky: 35. Froněk, 40. Šípek. ŽK: 2:2. Diváci: 1150.

Boleslav: Kamenár - Pauschek, Hůlka, Král, Křapka (46. Ladra) - Hubínek (68. Takács) - Diviš, Matějovský (46. Komlichenko), Kateřiňák, Daniel Novák - Džafič.