Nastoupí proti sobě sousedé z ligové tabulky a účastníci třetího předkola Evropské ligy. V aktuálním ligovém pořadí čtvrtá Sparta remizovala doma s tureckým Trabzonsporem 2:2 a pátá Boleslav uhrála v Rumunsku bezbrankovou remízu s FCSB.

V lize se zatím oběma týmům daří podobně – Sparta má po čtyřech kolech bilanci dvou výher, jedné remízy a jedné porážky. Mladá Boleslav zatím hrála jen třikrát – dvakrát vyhrála a jednou prohrála. Její zápas čtvrtého kola na hřišti Teplic byl totiž odložen kvůli problémům s návratem Středočechů z Kazachstánu po vítězné odvetě druhého předkola Evropské ligy proti Šymkentu.

V posledním ligovém utkání Boleslav doma přehrála Opavu 4:1. Také sparťané v lize naposledy vyhráli, a to na vlastním hřišti proti Příbrami 3:0.

Sparťanskou ofenzivu táhne gabonský záložník Guélor Kanga, jenž nastřílel už čtyři góly. Naprázdno vyšel pouze v úvodním prohraném duelu Sparty se Slováckem, potom dal po jednom gólu Jablonci i Budějovicím a dvakrát překonal brankáře Příbrami. Ke čtyřem trefám navíc přidal i dvě asistence a podílel se tak na šesti z celkových sedmi ligových gólů Letenských.

Z boleslavských fotbalistů se do soupeřovy branky zatím nikdo netrefil více než jednou. O pět nastřílených branek se rovnoměrně podělili Lukáš Budínský, Muris Mešanovič, Ladislav Takács, Nikolaj Komličenko a Pavel Bucha.

Poslední vzájemný duel obou týmů se odehrál na jaře. V rámci 26. kola tehdy domácí Boleslav zlomila pražského soka a zaznamenala výhru 2:1. O branky se postarali Komličenko a kapitán Marek Matějovský, v rudém dresu se prosadil Kanga.

Michal KONVALINA