„Myslím, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Už v první půli jsme byli lepší, a když potom šli domácí do deseti hráčů, ještě jsme svou převahu vystupňovali,“ chválil své hráče trenér Pavel Hoftych.

Jen v úvodu zápasu se hrála vyrovnaná partie, v níž jako by hráči obou týmů čekali na chybu soupeře. První střelecký pokus si v 7. minutě připsal hostující Ladra, v pádu ale pálil z vápna vysoko nad Janáčkovu branku.

Hosté pak postupně přebírali iniciativu a ve 14. minutě poprvé vážněji zahrozili. Ráně Dancáka zpoza vápna sice razance nechyběla, ale Janáček byl pozorný. Krátce nato se přes Králika uvolnil Ekpai a jeho tvrdý projektil letěl z úhlu jen těsně nad břevnem Janáčkovy svatyně. V závěru úvodní půlhodiny po rohovém kopu a Fulnekově pohotové ráně se hosté už radovali, gól ale pro Šimkův ofsajd neplatil.

Mol cup, 1. kolo: SK Kosmonosy - FK Viktoria Žižkov (0:3), hráno 17. srpna 2022.
Výsledkový servis: Jak si o víkendu vedl váš oblíbený fotbalový tým?

Jihočeši tahali za kratší konec provazu, jejich výkon byl bezkrevný a boleslavský tlak stále sílil, domácí se převážně jen bránili. Ve 31. minutě si zaběhl za domácí beky Mašek, brankář Janáček ale jeho střelu zblízka kryl. Na druhé straně zahrozil také domácí Čmelík, levačkou ale ve 36. min. mířil těsně vedle tyče do zámezí.

Dynama se hra vůbec nedařila a nebyl nikdo, kdo by své spoluhráče vyburcoval. Navíc pět minut před pauzou Broukal zastavil Ekpaie faulem a rozhodčí Machálek mu ukázal žlutou kartu – a protože jednu už Broukal viděl pár vteřin předtím, zápas pro něj skončil a na jeho spoluhráče čekala celou druhou půli hra v oslabení.

Ač jen v deseti, vstoupili do druhé Jihočeši přece jen trochu svižněji a málem dali vedoucí gól, když Sluka vystihl Šimkovu malou domů, brankář Šeda vyběhl ale včas a míč vyrazil na roh. Poté už ale otěže hry definitivně přebrala Boleslav, která měla v 52. min. hodně blízko k prvnímu gólu, míč po Pechově voleji ale orazítkoval jen tyč domácí branky. Osm minut nato už ale svou přesilovku hosté využili: do míče se zpoza vápna opřel Fulnek a Ladra balon lehce hlavou tečoval za záda bezmocného Janáčka – 0:1.

Ilustrační foto
Disciplinárka: opora Nové Vsi byla k rozhodčímu až moc upřímná

Hosté pak hru kontrolovali a čtvrt hodiny před koncem znovu Ladra po samostatné akci pečetil výhru svého týmu. „My jsme ale hráli špatně už v první půli, náš výkon byl mdlý a pomalý, prostě nefotbalový,“ neměl trenér Jozef Weber pro hru svých svěřenců žádné pochopení.

Dynamo ČB - Mladá Boleslav 0:2 (0:0)

Branky: 60. a 75. Ladra. ŽK: Broukal – Mašek, Mareček. ČK: 40. Broukal. Diváci: 2531. Rozhodčí: Machálek – Paták, Líkař.

Dynamo ČB: Janáček – Čolić (46. Sladký), Havel, Králik, Skovajsa – Broukal – Čmelík (77. Grič), Čavoš (72. Matoušek), Hellebrand, Sluka (60. Potočný) – Michal Škoda (46. Zajic).

Ml. Boleslav: Šeda – Fulnek, Šimek, Suchý (46. Milan Škoda, 77. Krobot), Karafiát – Ekpai (55. Skalák), Mašek (55. Matějovský), Mareček, Dancák (89. Donát), Pech – Ladra.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...