"Jsem rád, že jsme na dvoubrankové manko zareagovali tak, že jsme uhráli aspoň bod, přestože tam Liberec měl za stavu 3:2 jednu dvě situace dost dobré na to, aby utkání rozhodl. Naštěstí pro nás se tak nestalo a vydolovali jsme z utkání aspoň bod," oddechl si trenér Boleslavi Karel Jarolím.

V úvodních dvaceti minutách se zdálo, že Boleslav ani v okleštěné sestavě nemůže tohle utkání ztratit. Jenže neoblíbeného soka, kterého neporazila v jedenácti předešlých zápasech, po úvodní vedoucí trefě posadila nedůsledným bráněním sama do sedla. Ve druhé půli pak horko těžko zachraňovala alespoň remízu.

Boleslav vstoupila do utkání mnohem aktivněji než soupeř a odměna se záhy dostavila. Druhý nejproduktivnější hráč soutěže Ewerton se po rychlé souhře Matějovského a Ladry opřel za šestnáctkou do míče a parádní ranou otevřel skóre. V sezoně skóroval už poosmé. A po chvíli mohl i znovu, kdyby další projektil z jeho pravačky Knobloch nevytáhl konečky prstů na břevno.

S rozehrávkou se trápící Slovan udeřil zčistajasna. Purzitidis na konci ojedinělého výletu k pokutovému území načechral míč od brankové čáry a Matoušek uklidil parádním volejem přesně k tyči – 1:1. Boleslavská obrana tak i tentokrát dostála své pověsti z poslední doby a nevyšla s čistým štítem. A brzy bylo hůř. Severočeši nachytali defenzivu i z prvního rohového kopu. Rondić naskakující na centr Frýdka otočil výsledek po necelé půlhodině.

Filip Horský bude v jarní části hostovat v Mladé Boleslavi.
„Last minute“ posila z Edenu. Naskočí hned proti Liberci?

"Do zápasu jsme vstoupili dobře oproti předchozímu domácímu utkání s Ostravou. Navíc scénář se pro nás dobře vyvíjel, dostali jsme se do vedení. Bohužel lacinými chybami jsme o něj přišli," litoval Jarolím.

Stejně jako ve středečním pohárovém nezdaru sáhl ještě před přestávkou změně v sestavě a dokonce i v rozestavení. Znovu to odskákal Smrž. Ke své zatím nejdelší minutáži v lize vyběhl na hrot útoku Horský vypůjčený na poslední chvíli před zápasem ze Slavie. Vzadu se Středočeši vrátili ke hře se čtyřmi obránci.

Hned v úvodu druhé části si slabé zakončení ve slibné pozici hodně vyčítal Ladra. Pak už znovu přišel defenzivní zmar hostitelů. Nedůraz obrany poblíž vlastní branky vyvrcholil tečí střely důsledného Matouška za záda bezmocného Šedy – 1:3. Domácí pokračovali v útlumu. Nakonec ale zabralo alespoň částečně dvojí střídání. Hlavatého nejdříve hostující obrana zablokovala, po několika minutách už se ale nový muž na hřišti postaral o zdramatizování duelu. Ve středu obrany hostů si našel odražený míč a překonal Knoblocha. Ten po chvíli řešil s velkými problémy další ránu Hlavatého.

David Trunda je od prosince 2021 generální ředitelem FK Mladá Boleslav.
Daň za přestupy do Slavie? Boleslavi se hroutí sestava. Vedení odchody hájí

Povzbuzená Boleslav si pak vytvářela územní převahu, vyloženější možnost ke skórování ale nepřicházela. Tu měli naopak v závěru k pojištění výsledku hosté, jenže mladík Višinský pálil po nabídce dalšího střídajícího Tupty pánubohu do oken. V nastavení přišel trest. Když se neujala série rohů, natáhl za šestnáctkou znovu brazilský kouzelník. Knobloch jen marně proplachtil vzduchem…

"Bod bychom před utkáním brali, ale po průběhu spíš převažuje zklamání," hodnotil hostující kormidelník Luboš Kozel podle něj nadprůměrné a atraktivní utkání. Domácí to měli s pohledem na zisk přesně obráceně. "Před zápasem bych s bodem spokojený nebyl, chtěli jsme vyhrát," mínil Jarolím.

Litvínov si doma poradil s Mladou Boleslaví 3:1.
FOTO: Bruslaři se gólově vyčerpali po pěti minutách, Verva otáčela

Mladá Boleslav – Liberec 3:3 (1:2)

Branky: 10. a 90.+2 Ewerton, 69. Hlavatý - 24. a 53. Matoušek, 29. Rondić. Rozhodčí: Krejsa. ŽK: 14. Pech, 62. Šimek, 74. Matějovský – 78. Štětina, 80. Matoušek, 85. Purzitidis. Diváci: 1674.

Boleslav: Šeda – Smrž (36. Horský), Šimek, Preisler - Douděra, Dancák (69. Stránský), Matějovský, Ewerton, Pech – Mužík (59. Hlavatý), Ladra (59. Rolinek).

Liberec: Knobloch – Selassie, Plechatý, Purzitidis, Mikula – Tiehi, Frýdek (65. Tupta), Havelka (75. Štětina) – Koscelník, Matoušek (82. Višinský) – Rondić (82. Rabušic).