Další důležitý duel, v jejich případě směrem k záchraně, čeká o den později i Příbram v Opavě. Boleslav a Dynamo se proti sobě postaví podruhé během sedmi dnů. Úvodní střet vyzněl po obratu ve druhém poločase lépe pro Středočechy, kteří na domácím stadionu vyhráli 2:1.

„Po domácím vítězství chceme v odvetě potvrdit postup do finále nadstavbové skupiny aktivní hrou, nikoliv bráněním těsného náskoku,“ vyhlíží trenér Boleslavi Jozef Weber druhý souboj s Jihočechy.

Dominik Mašek po zápase proti Českým Budějovicím
Podle kouče Webera jsou šance na postup stále vyrovnané

Jedním z hrdinů toho prvního byl Tomáš Ladra. Autor vyrovnání na 1:1 je přesvědčený, že zlepšený výkon ve druhém poločase spolu s prolomením už nepříjemně dlouhého čekání na výhru (6 zápasů) mužstvu pomůže.

„Jsme připravení zápas v Budějovicích zvládnout,“ hlásí třiadvacetiletý záložník, který očekává podobné utkání jako minule.

„Máme sice náskok jednoho gólu, ale Budějovice jsou doma silné. Určitě nejedeme zalézt. Budeme chtít vstřelit první gól,“ plánuje se spoluhráči jiný vstup do utkání než v domácím prostředí.

V jeho úvodu nováček navázal vedoucím gólem na vzájemný souboj z prvního kola jarní části, kdy Středočeši vyfasovali čistou trojku. Teď věří, že na Střeleckém ostrově žádný chmurný výsledek opakovat nebudou.

VÝHRA BY PŘÍBRAMI HODNĚ POMOHLA

Graduje i boj na chvostu tabulky! Kdo si vytáhne černého Petra v podobě šestnácté příčky, znamenající přímý sestup do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY? A kdo půjde alespoň do baráže?

O tom může zase výrazně napovědět neděle, kdy rámci třetího kola nadstavbové skupiny o záchranu Opava přivítá Příbram (výkop ve 14:30). Právě Slezané a Středočeši v poslední době spolu balancují těsně nad propastí (o tři body vzadu je Karviná).

„Pořád nad námi visí ten meč, což samozřejmě není příjemné, ale s tlakem se musíme vyrovnat,“ uvědomuje si trenér Příbrami Pavel Horváth.

Lukáš Bartošák (ve žlutém)
Příbram prožila ve Zlíně déjà vu. Boj o účast v baráži se opět zdramatizoval

Platí, že každý chvilku, tahá pilku. Před vzájemným střetnutím je však výchozí pozice obou soupeřů naprosto stejná. Na kontě mají shodně čtyřiadvacet bodů.

Je tak jasné, že kdo lépe zvládne nadcházející klání, nakročí před zbylými dvěma zápasy k zachování naděje na udržení prvoligové příslušnosti. „Uděláme všechno proto, abychom se mohli dál prát o záchranu. To znamená, dostali se na pozici, která nám zaručí baráž,“ říká Horváth.