Aby se fanoušek na stadion dostal, musí splnit jednu z následujících podmínek: antigenní test starý maximálně 72 hodin, PCR test starý maximálně 7 dnů, doložení certifikátu o dokončeném očkování před více jak 14 dny nebo potvrzení o prodělání nemoci s prvním pozitivním testem před méně než 180 dny. Potvrzení nepotřebují děti do dovršení věku 6 let. Na stadionu jsou povinné respirátory.

Ale zpět k fotbalu. Do střetnutí druhého ligového kola FK Mladá Boleslav - FK Jablonec vstoupí soupeři v rozdílném rozpoložení, neboť v úvodním ligovém kole Boleslavští těsně prohráli v Plzni, naopak Jablonečtí na domácím hřišti těsně přemohli Ostravu.

Boleslav s Jabloncem se dosud střetly čtyřiatřicetkrát o prvoligové body. Boleslav vyhrála čtrnáctkrát, Jablonec vyhrál devětkrát a s nerozhodným výsledkem se týmy rozešly jedenáctkrát. Celkový poměr gólů je 45:34 v boleslavský prospěch.

Nový kouč B týmu Mladé Boleslavi Martin Mrvík (vlevo) s asistentem Adrianem Vizingrem.
Nový trenér Boleslavi B Mrvík chce vychovávat hráče pro áčko

Nejčastějším výsledkem prvoligových střetnutí boleslavských a jabloneckých fotbalistů v dosavadních čtyřiatřiceti zápasech byla remíza 1:1. Skončilo tak deset utkání, z nich čtyři na boleslavském a šest na jabloneckém trávníku.

Ze sedmnácti vzájemných utkání na mladoboleslavském trávníku Boleslav vyhrála osmkrát, remizovala pětkrát a prohrála čtyřikrát s celkovým skóre 26:16.

„Na zápas Jablonce s Ostravou jsem se díval. Severočeši mají zkušené mužstvo. Každý rok hrají o první tři místa a o poháry. Pokaždé poskládají mužstvo tak, že jim funguje. Musíme si soupeře rozebrat a zvolit vhodnou taktiku,“ řekl k soupeři Dominik Preisler a jednou větou dodal: „Určitě si na ně věříme, chceme vyhrát.“

Kosmonosy vyhlíží další ročník nové divize.
Kosmonosy se těší na divizi i pražskou Duklu

„Máme sice těžký los, ale když vidím náš tým, tak na to nemůžeme koukat. Musíme se dívat jen sami na sebe. Chceme vyhrávat každý zápas. Chceme hrát o vršek tabulky. Chceme porazit všechny, ať je to Sparta, Slavia, Jablonec nebo Plzeň,“ zdůraznil Preisler.