M. Boleslav – Slavia 0:1

Hostujícímu mužstvu stačila k vítězství jediná branka. Tu dal kanonýr Milan Škoda. Byl to jeho třetí gól v sezoně a zásah s pořadovým číslem 85 v české lize. „Dostal jsem famózní balon, gólman byl v souboji o něco později a byl z toho gól,“ culil se po utkání střelec jediné branky utkání.

Zápas mnoho pohledných akcí nenabídl, šancí bylo jako pověstného šafránu.

Vyrovnání měl na noze Konaté. V nastavení se dostal za obranu Slavie, ale jeho pokus skončil vedle Kolářovy brány.

Tomáš Ladra slaví gól do sítě Karviné.
Ani tři inkasované branky nestály Boleslav vítězství

Boleslav prohrála i druhé domácí utkání. Ve čtyřech zápasech inkasovala jedenáctkrát. „Žádné příchody ale nečekejte. Hráčům, které tady máme, chceme dát důvěru, chce to trpělivost. Nebudeme hned nad hráči lámat hůl,“ řekl po utkání boleslavský trenér Jozef Weber.

Ten nechce spoléhat na venkovní zápasy, i když jeho tým vyhrál v Karviné. „Musíme udělat tvrz z našeho stadionu a bavit naše fanoušky,“ má jasno kouč poražených.

To Slavia může být na startu sezony v pohodě. Vyhrála všechny čtyři ligové mače, plichtu 1:1 uhrála s Dynamem Kyjev. Začátek ligové sezony zastihl pražský tým v dobrém rozpoložení, je to její nejlepší start od sezony 2006/2007. „Tohle jsme si přáli. Každé vítězství je pro nás důležité, je to super start,“ radoval se po utkání v Boleslavi hostující útočník Milan Škoda.

Spokojený byl i kouč Slavie Jindřich Trpišovský. „Spokojeni jsme s vítězstvím, s výkonem už tolik ne. Ale zvládli jsme to i přesto, že jsme měli jen dva dny volna. Měli jsme být kvalitnější na míči, směrem dopředu to bylo málo,“ vyprávěl Trpišovský, který v sestavě provedl mnoho změn. „To se také trochu podepsalo na naší souhře. Boleslav hrála zarputile, ale hlavní problém byly jen ty dva dny volna,“ dodal kouč sešívaných.

Branky: 34. Škoda. Rozhodčí: Julínek – Pelikán, Podaný. ŽK: Ladra. Diváci: 4932. Poločas: 0:1.
Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Takács, Král, Keresteš – Hubínek (82. Přikryl), Hůlka – Pauschek (60. Diviš), Ladra (89. Valenta), Konaté – Komličenko.
Slavia Praha: Kolář – Frydrych, Ngadeu, Pokorný, Zelený – Souček – Baluta, Stoch (90. Bořil), Hušbauer, Olayinka (58. Zmrhal) – Škoda (81. Tecl). 

JOSEF JINOCH se stal sportovním manažerem fotbalového klubu Mladá Boleslav.
Sportovním ředitelem Boleslavi je Josef Jinoch