Rychle se oklepat z úterního debaklu v Lize mistrů na hřišti Bayernu Mnichov. To je hlavní úkol pro fotbalisty Viktorie Plzeň. Naopak hosté z Mladé Boleslavi budou chtít urvat nějaké body ze hřiště favorita.

„Uděláme maximum, aby nás to nesrazilo do kolen,“ pronesl už v Mnichově plzeňský kouč Michal Bílek.

V sobotu od 19 hodin totiž čeká jeho tým doma ligové utkání s Mladou Boleslaví a po zaváhání na hřišti pražských Bohemians 1905 (1:1) potřebují viktoriáni na tuzemské scéně naskočit zpátky na vítěznou vlnu, aby udrželi první příčku. Boleslav má za sebou stejný výsledek. V nastaveném čase přišla o výhru nad olomouckou Sigmou kvůli nepohlídanému centru a trefě stopera Víta Beneše.

„Není jednoduché slušně zvládat ligu a v Lize mistrů dostávat příděly. Po psychické stránce musíme na hráče působit ve smyslu, že je velmi důležité zvládat ligové zápasy. Tam hrajeme o šanci zahrát si evropské poháry příští rok,“ potvrdil trenér.

A Mladá Boleslav není zrovna snadný soupeř, i když jí patří až 9. místo. Táhne ji zkušený záložník Matějovský, v obraně vládne exreprezentant Suchý na hrotu, nejlepším střelcem je Škoda.

„S Boleslaví hrajeme za čtyři dny po těžkém utkání, co nás stálo strašně fyzických i psychických sil. Ale uděláme maximum, abychom si z chyb na Bayernu vzali ponaučení,“ slíbil kouč Bílek.

Bohužel dál počítá ztráty klíčových mužů ze základní sestavy. V Mnichově se do ní sice vrátil záložník Kopic a na lavičce už seděl útočník Kliment, i když do hry zasáhnout nemohl.

Chyběla však brankářská jednička Staněk a o berlích odkulhal z Allianz Areny plzeňský kapitán Hejda. Start obou v nedělním utkání je ohrožen. Mimo hru zůstává obránce Řezník i záložník Sýkora, naopak v lize může nastoupit další středopolař Bucha, jenž měl Lize mistrů trest za vyloučení.

Zatímco v Lize mistrů je Viktoria za otloukánka, v domácí lize mnoho branek neinkasuje. "Plzeň hraje pod trenérem Michalem Bílkem pragmatický fotbal a má hodně silný tým s mnoha osobnostmi, proti kterému můžeme uspět, jen když všichni podáme nadstandardní výkony," ví před zápasem mladoboleslavský kouč Pavel Hoftych.