„Někde jsem zaslechl, že dnešní prohra je pro nás krutá. Není! Ligoví hráči musí zvládat situace v obou pokutových územích, a my jsme se dnes v ani jednom nechovali dobře,“ komentoval vysokou porážku trenér domácích. Ti přitom měli skvělý vstup do zápasu – hned v první minutě mohli domácí otevřít skóre, následovala série rohových kopů, a v závěru úvodního tlaku velká šance Pauscheka, kterou zlikvidoval prvním klíčovým zákrokem podvečera brankář Olomouce Buchta. A pak přišla studená sprcha. Olomouc totiž poslal z první útočné akce do vedení výstavní ranou Jakub Plšek. O dvě minuty střílel znovu nebezpečně Falta.

A další trhlina do boleslavských plánů na sebe nenechala dlouho čekat. Ve dvacáté minutě totiž skončil zápas pro domácího dirigenta Marka Matějovského, který ze hřiště odkulhal se zraněným kotníkem. „Zranění Matějovského bylo pro mě černou noční můrou. Na všechny posty máme alternativu, ale za něj ne. A to i přes to, že jsme se snažili dalšího hráče na tento post přes léto získat,“ hlásí Weber. Boleslav se bez svého vůdce dlouho nemohla dostat do hry, přesto mohlo v závěru poločasu přijít vyrovnání. Hlavou dobře mířil po standardce stoper Král, skvělý Buchta byl však znovu na čáře připraven čarovat.

EXLIGISTA LUKÁŠ JAROLÍM (vpravo) táhne Čechii Vykáň i v krajské I.A třídě, kam jeho tým v minulé sezoně postoupil.  Mužstvo je zatím na třetí příčce tabulky
Lukáš Jarolím zahájil novou etapu kariéry vítězně

A Buchta v akci potřetí. To běžela už 61. minuta, když se Konatého centr snesl až na hlavu Fabiána, který hlavou nemířil špatně, ale Buchta si s jeho šancí v hokejovém rozkleku poradil. „Tohle jde za mnou. Takovou šanci musím proměnit,“ sypal si popel na hlavu křídelník Boleslavi, který v pátek patřil na hřišti k tomu lepšímu, čím domácí disponovali.

A domácí nakonec zahozené šance pořádně mrzely. Sympaticky hrající Sigma se nesoustředila pouze na bránění, ale vystrkovala růžky i směrem dopředu. „Bylo tam od nás dost chyb a myslím si, že jsme schopni hrát ještě na vyšší úrovni a ve vyšší kvalitě. Soupeř měl tři stoprocentní šance, a kdyby šel do vedení nebo brzy vyrovnal, tak by se ten zápas odvíjel diametrálně jinak,“ hodnotil zápas kouč hostů Václav Jílek.

Byli to jeho svěřenci, kterým patřil závěr zápasu. Dvacet minut před koncem se parádně opřel do míče ex-boleslavský Martin Nešpor a jeho tečovaná rána skončila opět za zády gólmana Kamenára. Domácí už ve zbytku zápasu nenašli dost sil na zvrat, naopak ještě dvakrát inkasovali. „Když to srovnám se zápasem se Slavií, tak před týdnem byl náš soupeř produktivní, dneska nám branku nedal. Naopak my jsme byli extrémně produktivní, navíc branky co jsme dali, byly pěkné. Celkový výsledek 0:4 je pro Boleslav krutý, rozložení sil na hřišti bylo jiné,“ dodal kouč Jílek.

„Hlavní problém nebyl v pokrývání prostorů, ale v soubojích,“ měl o hlavní příčině debaklu jasno kouč domácích. Jeho svěřenci tak mají po dvou odehraných kolech na bodovém kontě nulu, k tomu sedm inkasovaných branek. „Problém není v obraně jako takové, ale defenzivě celého mužstva,“ uzavřel Weber.

FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc 0:4 (0:1)

Branky: 8. Plšek, 68. Nešpor, 73. Sladký, 83. Houska. Rozhodčí: Orel. ŽK: Král, Komličenko, J. Diviš – Buchta, Štěrba. Diváci: 3127.
Boleslav: Kamenár – Pauschek, Takács, Král, Keresteš (82. J. Diviš) – Matějovský (20. Kateřiňák), Hůlka – Konaté, Ladra (63. Valenta), Fabián – Komličenko.
Olomouc: Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek – Kalvach – Zahradníček (67. Pilař), Plšek, Houska, Falta (79. Hála) – Nešpor (76. Yunis).

Adam Jánoš, nová posila fotbalistů Baníku Ostrava.
Přestup jako dárek k narozeninám. Jánoš už bojuje za Baník