Jenže Brňanům se nedaří a v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY drží až devátou příčku. „Už jsem si tu zvykl. Teď musíme ukázat, že na postup máme. Vím, že naše výkony nejsou ideální, ale trenér Šustr zavedl nový režim a věřím, že jsme na dobré cestě,“ vyhlásil čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Předminulou sezonu se Jordan Antonio Brown vydal hledat štěstí do Německa. Zakotvil v rezervě bundesligového Hannoveru 96 a klub opustil po dvou letech bojů ve čtvrté německé lize.
Znojmo posílí bývalý hráč West Hamu Brown. Nastupoval i v anglické reprezentaci

Na trávníku je zodpovědný za standardní situace. Centry z rohů a přímých kopů jsou jeho doména. „S Pavlem Eismannem je zahráváme od začátku sezony. Teď na tom pracujeme víc, protože potkáváme týmy, které na nás hrají zezadu a v takových situacích mohou standardky pomoci. Zůstáváme na hřišti i po tréninku a vymýšlíme nové věci, i když trenér říká, ať v tom neděláme guláš,“ přiblížil křídelník.

Bartolomeu s fotbalem začínal v rodných Otrokovicích.  K nejpopulárnějšímu sportu na světě jej přivedli rodiče. Otec, původem z Angoly, sám hrál. Talentovaný syn pak v páté třídě přešel do zlínského Fastavu a probojoval se až do áčka, s kterým prožil doslova pohádkový příběh. Druholigový klub se vrátil mezi elitu a ve druhé sezoně po postupu udivil konkurenci. Východomoravané zakončili ročník 2016/2017 šestí a navrch protančili do finále Mol Cupu.

Erich Brabec.
Nový realizační tým Vlašimi povede Erich Brabec

V rozhodujícím duelu s Opavou padl jediný gól. Vstřelil ho právě Bartolomeua zajistil tak Zlínu účast ve skupině Evropské ligy.„Původně jsem ani finále hrát neměl, ale spoluhráč se zranil, tak jsem nastoupil a zápas se povedl. Jsem rád, že jsem byl součástí týmu a zapsal do historie klubu. Kdo ví, jestli se to ještě bude opakovat,“ zauvažoval bývalý mládežnický reprezentant.

Jenže do prestižní soutěže v loňské sezoně sotva nakoukl. Na hřiště se podíval jen na deset minut proti Sheriffu Tiraspol a jaro strávil na hostování ve Zlatých Moravcích. Zlín si na Evropu přivedl jiné hráče. „Klub asi viděl velkou příležitost. Je škoda, že tolik nezapojil odchovance. Odešel jsem na půl roku na Slovensko a mezitím do Zlína přišel nový trenér Bílek. Vedení mi naznačilo, že bych se na hřiště tolik nedostal, tak jsem se rozhodl najít jinou možnost,“ vysvětlil.

Vybral si druhou ligu v Brně. „Neberu to jako propad. Chci hrát co nejvíc zápasů a ve Zbrojovce mi vyhovuje ofenzivní styl. Město je dobré a patří do první ligy,“ uzavřel Bartolomeu.

Utkání 3. kola fotbalového poháru MOL Cup mezi TJ Slavoj Polná a AC Sparta Praha.
Gól proti Spartě? O tom sní každý fotbalista, říká střelec divizní Polné

Autor: Jaroslav Galba